dutch open 2018 winnaarsMark McGeeney en Deta Hedman hebben beiden hun BAUHAUS Dutch Open Darts titel met succes verdedigd. McGeeney won in een herhaling van de Lakeside-finale van Glen Durrant, terwijl Hedman Aileen de Graaf versloeg. Bij de herenkoppels en de junioren zagen we Nederlandse winnaars.

Single finales
De herenfinale van de Dutch Open Darts was een hoogstaande partij. Mark McGeeney begon sterk en pakte de eerste set met 3-1. De tweede set leek naar Durrant te gaan, nadat hij 2-0 voorkwam. McGeeney knokte zich echter terug en pakte die set alsnog. In de derde set mocht McGeeney bij een 2-1 stand voor de wedstrijd gooien, maar Durrant brak hem en won vervolgens de set. In de vierde set zagen we vier breaks, waarna McGeeney opnieuw voor de wedstrijd mocht gooien. Via 140 en 180 begon hij goed aan de leg. Na twee gemiste matchdarts was de derde raak.
De finale van de dames leek lange tijd de kant van Aileen de Graaf op te vallen. Ze kwam op een 3-0 en 4-1 voorsprong en kreeg bij 4-2 maar liefst drie darts voor de wedstrijd, maar miste. Een leg later kreeg de Nederlandse opnieuw de kans op de partij in het slot te gooien. Ditmaal kreeg ze zes pijlen, maar ook die werden niet benut. Hedman profiteerde, pakte de volgende twee legs en kroonde zich opnieuw tot Dutch Open Darts kampioene.

Koppelfinales
Bij de koppels zagen we wel een Nederlandse winnaar. Het duo Wesley Harms/Richard Veenstra versloeg Yoeri Duijster/Dave van der Zande in het heren koppeltoernooi. De verrassende finalisten, Duijster en Van der Zande, kwamen 3-1 voor in de finale, maar verloren uiteindelijk met 5-3. Daar gingen overigens zeven gemiste matchdarts aan vooraf. Bij de dames waren Lorraine Winstanley en Corrine Hammond de winnaars. Zij versloegen Trina Gulliver en Paula Jacklin, die in de halve finale de titelverdedigsters De Graaf/Prins uitgeschakelde.

Dutch Open Youth
Ook de finales van de Dutch Open Youth werden afgewerkt. Het toernooi, dat zondag pas begon, kende drie competities: jongens onder 18, meisjes en aspiranten (jongens onder 14). Bij de junioren kroonde Keanu van Velzen, die vorig jaar aspirantenkampioen werd, zich tot juniorenkampioen. Het meisjestoernooi werd gewonnen door Ksenia Klochek. Zij verloor geen leg in het hele toernooi en deed dit in de finale ook niet: Lerena Rietbergen werd met 3-0 verslagen. Tot slot werd de Engelse Maison Wilson de aspirantenkampioen van 2018. Hij versloeg Dinand Hoek met 3-0.

Foto: Evert Zomer / Nederlandse Darts Bond.