aileen de graaf dutch open 2018Op de tweede dag van de Dutch Open Darts werden de singlewedstrijden voor de heren en dames gespeeld. Evenals vorig jaar stoomden talloze mensen richting Assen om aanwezig te zijn bij het grootste dartstoernooi van de wereld.

Een prachtig aantal van 3243 heren stonden zaterdag aan de oches van de Dutch Open Darts. 64 van hen zouden op de finaledag terug mogen keren. Enkele grote namen vlogen er vroegtijdig uit, zoals Wesley Harms en Martin Adams. Veel andere bekende gezichten als Scott Mitchell, Andy Fordham, Scott Waites, Richard Veenstra en Glen Durrant zien we wel terug op zondag. Ook de titelverdediger, Mark McGeeney, bereikte de laatste 64.

Bij de dames werden de twee finalisten van de Dutch Open Darts bekend. Aileen de Graaf won haar halve finale overtuigend. Ze versloeg Deana Rosenblom met 4-1 en staat dus in de finale. Daar treft ze de regerend Dutch Open kampioene Deta Hedman. Zij won op haar beurt van Sharon Prins met 4-1. Lakeside kampioene Lisa Ashton verloor verrassend bij de laatste 128 van Anne Dorrestijn.

Tot slot werd ook het allereerste paradartstoernooi op de Dutch Open Darts gespeeld. 32 spelers streden voor de eerste plek in dat toernooi. Vincent d’Hondt werd de winnaar. Hij versloeg Serge van Belle in de finale met 4-0.

Het vervolg van het herentoernooi en de finale van de vrouwentoernooi vinden morgen plaats. Daarnaast zal het Dutch Open Youth van start gaan. De finales zijn morgen live te volgen via RTV Drenthe en de streams van Winmau TV.

Foto: Bas van den Berk/ Nederlandse Darts Bond