harms veenstraDe Dutch Open Darts is vrijdag van start gegaan met de heren- en dameskoppels. Maar liefst 1558 herenkoppels en 175 dameskoppels streden in de Bonte Wever in Assen voor een plaats in de finale op het grote podium op zondag. De heren krijgen een volledig Nederlandse finale.

De herenfinale zal namelijk gaan tussen het duo Wesley Harms/Richard Veenstra en het duo Yoeri Duijster/Davy van de Zande. Het eerste duo wonnen ternauwernood de kwartfinale, nadat ze negen matchdarts overleefde. In de halve finale gooiden ze het over een andere boeg. Ze wonnen met 4-0 van Stephan Knoop en Heine Uuldriks. Veenstra gooide nog een knappe 121-finish via de bull.

Voor Duijster en Van de Zande was de halve finale een echte thriller. Ze kwamen op een 3-1 voorsprong, maar gaven dit vervolgens weg. Na zes legs was de stand, mede dankzij drie gemiste matchdarts, weer gelijk en er moest een beslissende leg worden gespeeld. In de leg gooiden beide partijen sterk, maar de 180 van Duijster zette zijn duo weer met een half been in de finale. Uiteindelijk maakte Duijster het zelf af via 44.

Bij de dames gaat de finale tussen het duo Trina Gulliver/Paula Jacklin en Lorraine Winstanley/Corrine Hammond. De titelverdedigsters Aileen de Graaf en Sharon Prins werden in de halve finale uitgeschakeld door Gulliver en Jacklin. De Nederlandse koppel stonden 1-0 voor, daarna 2-1 voor en kregen vier matchdarts, maar gingen uiteindelijk met 3-2 ten onder. Winstanley en Hammond versloegen Danielle en Lisa Ashton met 3-2 in de halve finale.

Foto: Bas van den Berk/ Nederlandse Darts Bond