mcGeeny HedmanKomend weekend staat een nieuwe editie van de BAUHAUS Dutch Open Darts op het programma. Ook dit jaar reizen weer duizenden darters naar een prachtig verbouwde ‘De Bonte Wever’ in Assen voor een weekend darts, gezelligheid en plezier.

Stijging deelnemersaantal
Voor het zevende jaar op rij kent de Dutch Open Darts een stijging in het aantal deelnemers. Dit jaar verwelkomen we 5705 darters, waar dat een jaar eerder 5113 spelers waren. Voor het eerst in de Bonte Wever hebben zich meer dan 3000 mannen ingeschreven voor het herensingletoernooi en ook bij de andere categorieën zien we hoge deelnemersaantallen. Het damessingletoernooi kent bijna 350 deelnemers en aan de Dutch Open Youth zullen ruim 350 jeugdspelers deelnemen. Tot slot gaat het eerste paradartstoernooi op de Dutch Open van start met 32 paradarters.

Bekende namen
Evenals voorgaande jaren mogen we enkele grote namen verwachten in Assen. Glen Durrant, de tweevoudig en regerend Lakesidekampioen, maakt dit jaar voor het eerst zijn opwachting op de Dutch Open Darts. Hij speelt in het singletoernooi en vormt tijdens het koppeltoernooi een duo met de runner-up van Lakeside, Mark McGeeney. Verder zien we ook Martin Adams, Wesley Harms, Deta Hedman, Aileen de Graaf en Andy Fordham darten op Drents grondgebied.

Vorige editie
De BAUHAUS Dutch Open Darts 2017 was een groot succes. Mark McGeeney kroonde zich een jaar geleden tot trotse winnaar van het herensinglestoernooi, dankzij een zege op Ross Montgomery in de finale. De damestitel ging naar Deta Hedman. Zij versloeg Lisa Ashton in de eindstrijd.

Foto: Evert Zomer/ Nederlandse Darts Bond