glen durrant lakeside 2018Glen Durrant heeft zijn wereldtitel geprolongeerd. De regerend wereldkampioen won na een ware thriller met 7-6 van de nummer 1 van de BDO-ranking, Mark McGeeney.

De twee Engelsen konden elkaar in de beginfase maar niet afschudden. Er waren kleine kansjes voor beide spelers om te breken, maar dat lukte niet. De eerste zes sets werden allemaal gewonnen door de speler die hem begonnen was. In de zevende set had Durrant de kans om de set van McGeeney af te pakken, maar drie pijlen voor dubbel 20 bleken niet voldoende.

In de negende set lukte het Durrant wel de eerste tik uit te delen. Hij brak McGeeney twee keer en pakte de set af. Een set later verzilverde Durrant de break en nam hij een 6-4 voorsprong. McGeeney gaf zich echter nog niet gewonnen. Hij pakte zijn eigen set en profiteerde daarna van veel gemiste pijlen op de dubbel van Durrant. Het werd 6-6.

Een allesbeslissende set moest bepalen wie de wereldkampioen van 2018 zou worden. In de tweede leg brak McGeeney zijn tegenstander via 81, maar verzilverde deze vervolgens niet. Toch kreeg ‘The Gladiator’ daarna drie pijlen voor de wedstrijd, maar hij miste. Een knappe 149-finish zette ‘Duzza’ daarna weer op matchpoint. Hij miste drie wedstrijdpijlen, maar de vierde was vervolgens wel raak.

Foto: Evert Zomer/ Nederlandse Darts Bond