RichardVeenstraQualifier Michael Unterbuchner heeft Richard Veenstra in de kwartfinale van Lakeside uitgeschakeld. De nummer 82 van de BDO-ranking was met 5-4 te sterk voor de man uit Ossenzijl.

Veenstra begon erg sterk aan de wedstrijd. Unterbuchner had enkel kleine kansjes om een leg te pakken, maar dankzij een finishpercentage van 100% ging de eerste set met 3-0 naar de Nederlander. Die goede lijn zette hij in de volgende set door. De Duitser kwam er niet aan te pas en de voorsprong werd verdubbeld.

Veenstra bleef goed doorgooien, maar bij 2-2 miste hij onverwacht drie pijlen voor een 3-0 voorsprong. Daarna zakte Veenstra weg. Unterbuchner profiteerde en draaide de wedstrijd volledig om. De 2-0 achterstand werd een 4-2 voorsprong voor de Duitser.

In de sets daarna leek Unterbuchner de wedstrijd steeds binnen te hebben, maar hij miste op drie verschillende momenten drie matchdarts. Veenstra sleepte een allesbeslissende set uit het vuur. In die set was het toch de Duitser die het hoofd het koelst hield. Hij pakte de set met 3-0 en staat in de halve finale.

Damesfinale
De finale van het damestoernooi zal gaan tussen Anastasia Dobromyslova en titelverdediger Lisa Ashton. Zij wonnen in de halve finale respectievelijk van Trina Gulliver en Deta Hedman. De eindstrijd wordt zaterdagmiddag gespeeld.

foto: Evert Zomer/ Nederlandse Darts Bond