Mandigers. lakeside 2018jpgWayne Warren heeft opnieuw een Nederlander naar huis gestuurd. De man uit Wales heeft na Wesley Harms ook Willem Mandigers verslagen. In de tweede ronde van Lakeside werd het 4-2.

Mandigers en Warren gaven elkaar in de beginfase van de partij veel kansen, waar Warren het meest van profiteerde. Hij brak de Nederlander in de eerste leg, waarna de volgende acht legs met de darts meegingen: 2-0. De derde set leek vervolgens ook naar Warren te gaan, maar Mandigers kwam terug van een 2-0 achterstand in legs en maakte de partij weer spannend. In de vierde set kreeg de man uit Eindhoven de kans op de stand weer helemaal gelijk te trekken, maar hij faalde vanaf 93.

In de vijfde set leek Mandigers de wedstrijd af te geven toen hij drie dubbels miste om zijn eigen leg te houden, maar Warren profiteerde niet. Mandigers brak zijn tegenstander daarna direct, waardoor het verschil in sets weer één was. De Brabander pakte daarna meteen door en kwam 2-0 voor in de zesde set. Hij had in totaal acht kansen om de nodige derde leg te pakken voor de 3-3 in sets, maar miste deze allemaal. Warren besloot de partij uiteindelijk met een 136-finish.

Foto: Evert Zomer/ Nederlandse Darts Bond