danny noppert 2018Danny Noppert is in de tweede ronde van het BDO WK uitgeschakeld. De Fries, die vorig jaar de finale haalde, verloor met 4-1 van Mark McGeeney.

De wedstrijd begon uitstekend voor Noppert. Hij pakte meteen de eerste leg af van McGeeney en won de eerste set met 3-1. De nummer 1 van de BDO liet het daar niet bij zitten, want in de tweede set pakte hij de eerste leg af van de Nederlander dankzij een 160-finish. De tweede set werd vervolgens met alle moeite binnengesleept door de Engelsman. Na acht gemiste pijlen op de dubbel was het pas raak: 1-1.

Nadat McGeeney de derde set won via een 120-finish, bleek de vijfde leg in de vierde set een breekpunt. Noppert miste de grote 18 om via tops de stand in sets weer gelijk te kunnen trekken. McGeeney profiteerde en kwam op een 3-1 voorsprong. In de vijfde set zette ‘The Gladiator’ zichzelf op matchpoint dankzij een knappe 127-finish via de bull. Hij maakte daarna geen fouten en stuurde de Fries naar huis.

Ook Scott Mitchell mocht zijn koffers pakken. De wereldkampioen van 2015 trof in de tweede ronde de Belgische debutant Andy Baetens. Baetens startte meteen sterk en kwam op een 2-0 voorsprong in sets. Mitchell vocht zich daarna knap terug tot 2-2, maar Baetens herpakte zich. Hij won de twee volgende sets en staat dankzij een 4-2 zege in de kwartfinale.

 

foto: Evert Zomer/ Nederlandse Darts Bond