veenstra lakeside 2018Richard Veenstra heeft zijn eerste wedstrijd op Lakeside 2018 nipt gewonnen. De Nederlander zag een 2-0 voorsprong in sets tegen de Noord-Ier Kyle McKinstry verdwijnen, maar won uiteindelijk wel met 3-2.

Er leek lang geen vuiltje aan de lucht voor Veenstra. De man uit Ossenzijl brak McKinstry twee keer en pakte de eerste set met 3-0, terwijl de tweede met 3-1 naar onze landgenoot ging. In de derde set kwam Veenstra 2-0 voor, maar zag McKinstry daarna beter gaan spelen. ‘The Village Man’ pakte de derde set met 3-2 en de vierde set werd gewonnen dankzij een 144-finish. Daarna herpakte Veenstra zich knap. De Nederlander miste drie pijlen voor 3-0 in de beslissende vijfde set, maar een leg later was het wel raak.

DeGraaf lakeside 2018Na Veenstra verscheen Aileen de Graaf aan de oche. De Graaf speelde tegen Paula Jacklin en had geen kind aan haar Engelse tegenstander. De Nederlandse speelster stond geen enkele leg af en won met 2-0. In de kwartfinale treft ze de tienvoudig wereldkampioen Trina Gulliver.

Regerend Nederlands kampioen Derk Telnekes mocht met Geert de Vos de middag afsluiten. De twee waren in de beginfase erg aan elkaar gewaagd. In de tweede set maakte de Nederlander een grote fout, toen hij dubbel 20 gooide terwijl hij nog 30 punten op het bord had staan. Die fout werd echter niet afgestraft en na twee sets stond het weer gelijk. De derde set ging vervolgens naar de Belg en de vierde leek weer naar de Nederlander te gaan. Telnekes miste echter drie pijlen voor de set, waarna De Vos het afmaakte.

 

foto's: Evertzomer/NDB