Noppert EdwardsDanny Noppert heeft zonder moeite de tweede ronde van het BDO WK gehaald. De Fries versloeg de debutant Richie Edwards met 3-0 in sets.

Edwards, die door ziekte van James Hurrell dit jaar mocht aantreden op Lakeside, had niets in te brengen tegen Noppert. De Nederlander zette direct de toon door de partij te beginnen met een 180. De eerste set werd vervolgens met een gemiddelde van 95 gewonnen zonder een leg af te staan. In de tweede set ging ‘Noppie’ verder waar hij gebleven was. Ook nu werd geen enkele leg afgestaan en de 2-0 in sets kwam op het scorebord dankzij een 121-finish.

In de derde set had Noppert het lastiger met zijn tegenstander. Edwards kreeg kansjes, maar wist alleen de eerste leg van Noppert af te pakken. Noppert won de twee volgende legs en mocht in de vierde leg gooien voor de wedstrijd. Hij miste nog de bullseye voor een 124-finish voor de wedstrijd, maar in de beurt erna was het wel raak.

Noppert speelt in de tweede ronde van Lakeside tegen de nummer 1 van de BDO, Mark McGeeney. McGeeney was in de eerste ronde te sterk voor Martin Adams.