Derk TelnekesDerk Telnekes is er in geslaagd zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi ten koste van landgenoot Chris Landman. De darter uit Deventer was met 3-0 te sterk en gaat dinsdagmiddag spelen tegen de ervaren Belg Geert de Vos.

Sharon Prins is de eerste Nederlandse dame die zich heeft weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Lakeside 2018. In haar openingswedstrijd was de ze zeer geconcentreerd en stuurde de Engelse debutant Maria O’Brien met 2-0 naar huis. In de kwartfinale zal ze het gaan opnemen tegen Deta Hedman.

Geen gelukkig debuut voor Jeffrey Sparidaans op het Lakeside podium. De vierentwintig jarige Tilburger verloor in de voorronde van Dennis Nilsson. Zijn tegenstander begon de wedstrijd ijzersterk. In de eerste set gooide hij een gemiddelde van 105 en miste geen dubbel. De Zweed bleef beter scoren en won uiteindelijk met 3-0 in sets.

Ook voor als zevende geplaatste Wesley Harms viel het doek al vroeg in het toernooi. Wayne Warren uit Wales, die nooit eerder een wedstrijd wist te winnen op het Lakeside podium, was met 3-1 te sterk voor de Nederlander. De Noord-Hollander speelde zeker niet slecht, maar zijn ervaren tegenstander was op alle beslissende momenten uiterst effectief.

Eerder op de dag wist titelverdediger Glen Durrant met 3-0 te winnen van Robson. Voormalig Lakeside kampioen Scott Waites wist zich te plaatsen voor de tweede ronde door Ross Montgomery met 3-1 aan de kant te zetten.