MandigersEindhovenaar Willem Mandigers heeft voor het eerst in zijn carrière de tweede ronde van Lakeside, het WK van de BDO, bereikt. Hij was met 3-0 te sterk voor Nick Kenny.
Mandigers was als geplaatste speler de favoriet tegen de getalenteerde Kenny uit Wales en die favorietenrol maakte hij waar. De Nederlander zette direct de toon door de eerste set met 3-0 naar zich toe te trekken. De tweede set werd vervolgens gewonnen, dankzij een knappe 90-finish via bullseye. Het verzet van Kenny was daarna gebroken. Mandigers pakte ook de laatste set en bekert dus verder.

De Fries Danny Noppert begon Lakeside dit jaar in de voorronde. De verliezend finalist van vorig jaar lootte Joe Chaney en had weinig moeite met de Amerikaan. Noppert was vele malen sterker dan zijn tegenstander, die alleen door gepruts van de Nederlander op de dubbels enkele legs wist te winnen. Noppert won alle sets (3-1, 3-0, 3-2) en speelt maandagmiddag in de eerste ronde tegen Richie Edwards.

Drievoudig wereldkampioen en publiekslieveling Martin Adams nam dit jaar voor de 25ste keer deel aan het wereldkampioenschap van de BDO, maar heeft zijn jubileumjaar geen glans kunnen geven. De 61-jarige Engelsman verloor na een ware thriller van de nummer 1 van de BDO, Mark McGeeney. McGeeney had een allesbeslissende sudden death leg nodig om Adams van zich af te schudden.

foto:Evert Zomer