Vandaag begon de WDF World Cup in Kobe, Japan. Hier strijden 31 landen om de wereldtitel darts in verschillende categorieën. De NDB vaardigt een herenteam, een damesteam en een jeugdteam af om aan deze wereldkampioenschappen mee te doen.

Vandaag werden de wedstrijden voor de jongens tot 18 jaar single, de meisjes tot 18 jaar koppel en de heren en dames teams afgewerkt. In drie van de vier gespeelde categorieën wisten Nederlanders de finale te halen die aanstaande vrijdag en zaterdag zullen worden gespeeld.

Bij de jongens single hebben we zelfs twee Nederlanders in de finale. Justin van Tergouw uit Utrecht en Wessel Nijman uit Uitgeest nemen het zaterdag 11:45 uur plaatselijke tijd (4:45 uur in Nederland) tegen elkaar op. Deze spelers zijn beiden 17 jaar oud.

Bij de meisjes koppels excelleerden de 15-jarige Layla Brussel uit Den Haag en de even oude Lerena Rietbergen uit Heerhugowaard. Zij maakten indruk met hoge scores en hoge finishes en behaalden terecht de finale na een zwaarbevochte overwinning van 5-4 op hun Turkse tegenstandsters. Zij spelen vrijdag om 18:15 uur plaatselijke tijd (11:15 uur in Nederland) de finale tegen het sterke Iraanse koppel Deniz Hashtbaran en Manshad Avazzadeh.

Het Nederlands damesteam, bestaande uit Aileen de Graaf uit Spakenburg, Anca Zijlstra uit Heerlen, Sharon Prins uit Zoetermeer en Vanessa Zuidema uit Wieringerwerf, werd eerste in hun poule met Tsjechië, Zwitserland en India. In de daaropvolgende knock out-fase schakelden onze landgenoten achtereenvolgens USA, Rusland en gastland Japan uit om aanstaande zaterdag om 14:00 uur (07:00 Nederlandse tijd) de finale tegen Zweden te mogen spelen.

Het Nederlandse herenteam, bestaande uit Wesley Harms uit Heerhugowaard, Willem Mandigers uit Eindhoven, Richard Veenstra uit Ossenzijl en Chris Landman uit Wapenveld, dat als een van de favorieten dit toernooi in ging, werd helaas in de achtste finales met 9-4 uitgeschakeld door Noorwegen.

De finales die vrijdag en zaterdag worden gespeeld, worden uitgezonden via een livestream. Deze is te bekijken via deze link: http://worldcup-darts.jp/kobe2017/info/live_stream_youtubelive/

WKteam2017