logo ndbDe Nederlandse jongens, dames en heren hebben de allereerste editie van het ‘4 Nations Tournament’ gewonnen! In Kirchheim (Duitsland) kwamen de nationale teams van Duitsland, België, Luxemburg en Nederland in actie om te strijden voor de titels. Bij de meisjes won Duitsland het toernooi.

De darters van oranje speelden een geweldig toernooi waarbij alle spelers een single- en koppelwedstrijd speelden tegen een speler uit één van de andere drie landen. Elke categorie speelden een eigen toernooi waarbij alle legs (singles 1 punt per leg, koppels twee punten per leg) meetelden voor het overall klassement. De heren speelden een format van 9 legs, de dames en jeugd 7 legs, allemaal uitspelen. België was alleen met een dames- en herenteam aanwezig, Luxemburg had alleen geen meisjes meegenomen naar Kirchheim.

Uitslagen heren
Allereerst stonden de singles op het programma. De heren begonnen fantastisch tegen Luxemburg, 58 van de 72 legs werden gewonnen. Tegen de Duitsers liep het wat stroever, maar liefst vier wedstrijden gingen nipt met 5-4 naar oranje. Tot op dat moment hadden de heren nog geen wedstrijd verloren! Ook de laatste singlewedstrijden tegen de Belgen verliepen goed. Harmsen, Blik en Kroezen liepen weliswaar tegen de eerste verliespartijen aan maar de rest maakten dit weer goed. Vervolgens was het tijd voor de koppels, allereerst werd Luxemburg vrij gemakkelijk opzij gezet (4x winst) en vervolgens kon ook Duitsland het niet bolwerken tegen de Nederlandse heren (opnieuw 4x winst). In de laatste wedstrijd van de dag mochten Nederland en België uit gaan maken wie er met de beker naar huis mocht gaan, de heren hadden hier maar 10 legs voor nodig. Dit bleek geen probleem, met 3x winst en 1x verlies sleepten de heren het kampioenschap binnen!

Eindklassement heren:
Nederland 310 punten
België 248 punten
Duitsland 184 punten
Luxemburg 122 punten

Uitslagen dames
De dames begonnen hun singleswedstrijden tegen Luxemburg werkelijk fantastisch, zowel Zijlstra als Zuidema verloren geen leg. Pas in de tweede wedstrijd tegen Duitsland ging een partij van het Nederlands damesteam verloren, Kelly Streef verloor met 2-5. De dames verschenen vervolgens ijzerscherp aan de oche tegen België, met vier maal winst begonnen ze als koploper in het klassement aan de koppels. Als eerste werd Luxemburg aan de kant gezet met twee keer winst, tegen de Duitsers ging één wedstrijd verloren. In de laatste en beslissende wedstrijd tegen België maakten de dames vervolgens geen fouten (7-0 en 3-4) en werd het kampioenschap een feit.

Eindklassement dames:
Nederland 121 punten
Duitsland 110 punten
België 66 punten
Luxemburg 39 punten

Uitslagen jongens
Ook de jongens begonnen zonder problemen hun toernooi. Tegen de spelers uit Luxemburg werden maar 2 legs verloren, de Duitsers pakten 14 legs van het oranjekwartet. Na de singlewedstrijden was het alleen Wesley Hurrebrink die, in een goede wedstrijd, de winst aan zijn Duitse tegenstander moest laten. De goede vorm werd doorgetrokken in de koppels, de oranjejongens hadden geen kind aan Luxemburg (tweemaal 7-0) en vervolgens werden ook de Duitsers verslagen met 5-2 en 4-3. Dankzij deze prachtige resultaten mogen de Nederlandse jongens zich een jaar lang ‘4 Nation Tournament Boys’ kampioen noemen!

Eindklassement jongens:
Nederland 86 punten
Duitsland 75 punten
Luxemburg 7 punten
Uitslagen meisjes

Uitslagen meisjes
De meisjes mochten vandaag pas later in de middag aantreden tegen Duitsland om dubbele singles te spelen. Zowel Kyana Frauenfelder als Priscilla Steenbergen wonnen en verloren beiden een wedstrijd. Na de vier singles stond Duitsland met 2 legs voor (13-15). De koppelwedstrijd ging dus bepalen welk land kampioen zou worden bij de meisjes. Het werd een spannende strijd, Nederland kwam 3-1 voor, maar zag de volgende 3 legs naar Duitsland gaan. Bij de meisjes dus de winst naar onze oosterburen.

Eindklassement meisjes:
Duitsland 23 punten
Nederland 19 punten

Alle uitslagen zijn te vinden op de website www.evertzomer.nl of de website van de Duitse organisatie.

Na deze zeer succesvolle eerste dag mogen de spelers zich opmaken voor het extra individuele toernooi morgen. De winnaars plaatsen zich dan voor de Winmau World Masters 2016. Uiteraard zijn we er morgen weer live bij via twitter @NDBdarts en onze live twitterfeed op deze website. Check ook zeker even de foto’s op onze Facebookpagina (meer foto's van Evert Zomer volgen later)!

Eén van de redenen voor dit nieuwe evenement is het wegvallen van de ‘Springcup’, enkele jaren geleden. Dit populaire toernooi werd gespeeld door een flink aantal West-Europese landen maar kwam na de 2012 editie tot een einde wegens gebrek aan organiserende landen. In de tussentijd stonden de ‘Lorna Croft Friendship Cup’ en de ‘Challenge of the Lowlands’ wel standaard op het programma. Deze toernooien bestaan inmiddels niet meer en hebben ruimte gemaakt voor dit nieuwe evenement, met naast België, Duitsland en Nederland dus ook Luxemburg als vierde deelnemende land.

 

bron: ndbdarts.nl