VEENSTRA SUZUKIRichard Veenstra is de nieuwe Dutch Open Darts-kampioen. Hij is de eerste Nederlander die de titel wint sinds Raymond van Barneveld in 2006. Mikuru Suzuki pakte de damestitel.

Veenstra moest in de finale zien af te rekenen met Ryan Hogarth. In de tweede set deelde de Nederlander een gevoelige tik uit. Bij een 2-2 stand in legs gooide hij 158 uit. Hogarth herpakte zich echter uitstekend. Hij won de derde set. Een set later had Veenstra tweemaal de kans om het te beslissen, maar hij miste. In de vijfde en laatste set maakte Veenstra het alsnog af.

SUZUKIIMikuru Suzuki kent een uiterst succesvol debuut op de Dutch Open Darts. Naast de koppelfinale speelt ze ook de individuele finale. Daarin neemt ze het op tegen de runner-up van vorig jaar, Aileen de Graaf.

Beide dames kenden een relatief eenvoudige halve finale. De Japanse was met 4-1 te sterk voor Anneke Kuijten. De Graaf, die vorig jaar de finale van de Dutch Open Darts verloor, nam het op tegen Laura Turner. Die wedstrijd werd met 4-2 gewonnen.

VANTERGOUWNa meer dan 500 wedstrijden zijn de finalisten van het koppeltoernooi voor de heren bekend. Het wordt een Nederlandse eindstrijd, waarin Martijn Kleermaker en Justin van Tergouw het zullen opnemen tegen Gino Vos en Berry van Peer.

Vos en Van Peer bereikten relatief eenvoudig de eindstrijd. In de kwartfinale waren ze met 3-0 te sterk voor Jeffrey Sparidaans en Alexander Merkx. In de halve finale wonnen ze overtuigend van Derk Telnekes en Josephus Schenk. Die wedstrijd eindigde in 4-1.

Bauhaus publiekSinds 1973 kan de echte fan zijn hart ophalen tijdens de BAUHAUS Dutch Open Darts. Dit unieke dartsevenement vindt plaats van vrijdag 1 t/m zondag 3 februari en is het grootste en gezelligste dartstoernooi van Europa. Iedereen, van jong tot oud en van amateur tot professional kan deelnemen. Dit jaar worden er rond de 8000 bezoekers verwacht in de Bonte Wever in Assen.

mandigers willemWillem Mandigers staat voor het eerst in zijn carrière in de kwartfinale van de Lakeside. Na een spannende wedstrijd was hij met 4-2 te sterk voor zijn landgenoot Wesley Harms.

De Brabander begon goed aan de wedstrijd en met enkele mooie finishes eiste hij al snel de eerste set op. Harms, tweevoudig halvefinalist, liet zich niet van de wijs brengen en pakte set twee en drie. Mandigers wist de stand weer gelijk te trekken en pakte ook de vijfde set dankzij een prachtige 136-finish. Ondanks kansen voor Harms om de stand opnieuw in evenwicht te brengen was het Mandigers die de wedstrijd in zijn voordeel besliste.

aileen de graaf lakeside 2019Aileen De Graaf speelde vandaag haar eerste ronde partij tegen Paula Jacklin. De 28-jarige dartster uit Bunschoten had geen kind aan haar Engelse tegenstander. De Nederlandse stond slechts twee legs af en won zonder problemen met 2-0. De Graaf treft drievoudig wereldkampioene Anastasia Dobromyslova in de kwartfinale.

willem mandigersWillem Mandigers heeft vandaag de tweede ronde bereikt van de Lakeside, het WK van de BDO. De darter uit Eindhoven rekende in drie sets af met Paul Hogan, die in de voorronde Wes Newton naar huis stuurde.

De Brabander treft in de tweede ronde landgenoot Wesley Harms. Er staat dus al zeker een Nederlander in de kwartfinale van de Lakeside World Professional Darts Championships.

richard veenstra lakeside 2019Richard Veenstra heeft zich ten koste van de Engelse qualifier Nigel Heydon geplaatst voor de tweede ronde op Lakeside. De darter uit Ossenzijl werd gedwongen tot het spelen van een sudden-death leg na vijf sets.

De Nederlander begon ijzersterk aan de eerste set waarin hij 'the Undertaker' geen leg gunde. De Engelsman was echter niet onder de indruk en trok set twee en drie naar zich toe. Veenstra wist vervolgens met enkele maximale scores en een 140-finish een beslissende set af te dwingen.
In die vijfde set is Veenstra dichtbij de winst maar de Engelsman blijft in de wedstrijd na het gooien van een knappe 132-finish en komt zelfs op een 5-4 voorsprong. 'Flyers' weet met een 13-darter de stand wederom gelijk te trekken en deze bloedstollend spannende partij in de beslissende leg in zijn voordeel te beslissen.

sharon prins lakesideSharon Prins heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de kwartfinale van de Lakeside 2019 in het Engelse Frimley Green. De Nederlandse wist met 2-0 te winnen van Roz Bulmer uit Engeland. In de eerste leg gooide ‘the Racing Angel’ een 156-finish, de hoogste check-out tot nu toe tijdens deze editie van de Lakeside. Beide dames hadden moeite met het vinden van de dubbels, maar op de belangrijke momenten wist Prins toe te slaan.

In de volgende ronde gaat de uit Zoetermeer afkomstige Prins spelen tegen Mikuru Suzuki uit Japan. Zij zorgde vandaag voor de grootste verrassing door de top favoriet Lisa Ashton naar huis stuurde.

6 Nations 2019Van donderdag 20 tot en met zondag 23 juni 2019 organiseert de Nederlandse Darts Bond voor de derde keer in haar geschiedenis de Winmau Six Nations Cup. Dit topevenement voor Engeland, Schotland, Wales, Ierland, Noord-Ierland en Nederland zal plaatsvinden in De Bonte Wever in Assen.

Niels de Ruiter, directeur van de NDB, is blij met de gemaakte keuze. "We zijn erg blij met De Bonte Wever als locatiepartner voor dit mooie topsport evenement. Wij kennen deze unieke, professionele en gastvrije locatie en haar medewerkers natuurlijk goed. Wij kijken erg uit naar het evenement en weten zeker dat we met De Bonte Wever de kwaliteit en gastvrijheid kunnen garanderen zoals men dat van de NDB gewend is. We begroeten onze collega's uit Wales, Engeland, Schotland, Ierland en Noord-Ierland graag in Assen."