mark McGeeneyMark McGeeney en Deta Hedman hebben gisteren in Assen de BAUHAUS Dutch Open Darts 2017 op hun naam geschreven. Voor Hedman is het de tweede maal dat zij de Dutch Open Darts op haar naam schreef. McGeeney wist een jaar eerder samen met Jimmy Hendriks het koppeltoernooi op zijn naam te schrijven. Aileen de Graaf en Sharon Prins verdedigden met succes hun koppeltitel bij de dames. En zorgden daarmee voor een Nederlands succes.

Single finales
Mark McGeeney ging voortvarend van start tijdens de finale. Ross Montgomery had weiniog in te brengen tegen ‘The Gladiator’ die moeiteloos leek af te stevenen op de winst. McGeeney miste zes darts om het af te maken maar Montgomery wist stand niet meer tot 2-2 in sets gelijk te trekken. Via dubbel 1 maakte McGeeney het af en bepaalde de eindstand op 3-1

Deta Hedman wist in de finale de winnares van vorig jaar, Lisa Ashton, te verslaan. De tweede dames hielden elkaar de gehele wedstrijd in evenwicht, mede dankzij een knappe 160-finish van Ashton in de zesde leg. Ashton wist echter niet langs Hedman te glippen, waardoor de Jamaicaanse de wedstrijd met 5-4 won.

Koppelfinales
Aileen de Graaf en Sharon Prins moesten zien af te rekenen met Deta Hedman en Lorraine Winstanley om hun tweede koppeltitel in twee jaar in de wacht te slepen. Het Nederlandse duo kwam 2-0 achter, maar wist die achterstand om te buigen naar een 2-2 stand. Onder het toeziend oog van duizenden uitzinnige fans gooide Sharon Prins uiteindelijk de laatste pijl richting het bord: 4-3.

De koppelfinale bij de heren ging tussen het duo Mitchell/Hurrell en Quinn/McGeeney. Mark McGeeney, die vorig jaar nog met Jimmy Hendriks de koppelfinale won, pakte met Craig Quinn een 4-2 voorsprong in de wedstrijd. Deze wisten zij echter niet vast te houden. Uiteindelijk gingen Scott Mitchell en James Hurrell er dankzij een 5-3 winstpartij met de beker vandoor.


bron: dutchopendarts.nl