trina gilliver winmau 2016Afgelopen weekend werd in de Lakeside Country Club de Winmau World Masters 2016 gespeeld. Bij de jongens was er een Nederlandse overwinning, Justin van Tergouw wist op indrukwekkende wijze voor de 2e keer op rij de Winmau World Masters op zijn naam te schrijven. In de finale was de Utrechter met 4-1 te sterk voor de Engelsman Owen Maiden.

Bij de dames was het Trina Gulliver die er met de zege vandoor ging. Gulliver versloeg in de kwartfinale Aileen de Graaf met 4-0. In de halve finale werd de Belgische Vicky Pruim, tegenwoordig Zweedse, met 4-1 uitgeschakeld. In de finale bleek Gulliver ditmaal met 5-2 te sterk voor Deta Hedman. Het was de 6e keer dat Gulliver de Winmau op haar naam schreef, de laatste keer was in 2011.

glenn durrant winmau 2016Glenn Durrant schreef de Winmau World Masters voor de 2e maal op rij op zijn naam, ditmaal viel Mark McGeeney in de finale ten prooi aan Durrant. Bij de laatste 16 versloeg Durrant de Belg Davy Van Baelen met 3-1, waarna in de kwartfinale Wesley Harms met 4-3 het hoofd moest buigen. In de halve finale moest Jamie Hughes er met 5-0 aan geloven. McGeeney liet in de beginfase van de finale te veel liggen op de dubbel en ging uiteindelijk met 6-3 ten onder. McGeeney versloeg eerder Scott Waites, de Canadees Kiley Edmunds en Scott Mitchell.