fittonAfgelopen weekend werd de Luxemburg Open 2016 gespeeld, bij de heren was het Darryl Fitton die er met de toernooizege vandoor ging terwijl bij de dames Deta Hedman de zege voor zich opeiste.

Darryl Fitton opende met overwinningen op Nigel Lloyd, Michael Dokter, Michael Schuman en Jeffrey van Egdom. Bij de laatste 16 werd Ted Hankey de oren gewassen (4-0) waarna ook Wouter Vaes en Bradley Kirk niet opgewassen waren tegen Fitton. In de finale werd de Duitser Gabriel Clemens met 6-2 verslagen.

Clemens was op weg naar de finale te sterk voor achtereenvolgens: Bart Delise, Wilco Vermeulen, Stefan Huwer, Andy Fordham, Gary Robson, Sven Wens en in de halve finale voor Rob Radsman (5-0).

Deta Hedman moest in de finale werken voor haar geld, maar met 5-4 werd Sharon Prins verslagen. Hedman begon sterk aan het toernooi, Hilde D ́Haeseleer, Paula Jacklin en Annet van Elten wisten geen lag van de Engelse te pakken. Anca Zijstra kwam in de halve finale tot 2, maar moest dus met 4-2 het onderspit delven.

Sharon prins versloeg op weg naar de finale: Jeannette Stoop, Jill Desmedt, Saskia Kop en in de halve finale Aileen de Graaf.