mark McGeeneyMark McGeeney en Deta Hedman hebben gisteren in Assen de BAUHAUS Dutch Open Darts 2017 op hun naam geschreven. Voor Hedman is het de tweede maal dat zij de Dutch Open Darts op haar naam schreef. McGeeney wist een jaar eerder samen met Jimmy Hendriks het koppeltoernooi op zijn naam te schrijven. Aileen de Graaf en Sharon Prins verdedigden met succes hun koppeltitel bij de dames. En zorgden daarmee voor een Nederlands succes.

Single finales
Mark McGeeney ging voortvarend van start tijdens de finale. Ross Montgomery had weiniog in te brengen tegen ‘The Gladiator’ die moeiteloos leek af te stevenen op de winst. McGeeney miste zes darts om het af te maken maar Montgomery wist stand niet meer tot 2-2 in sets gelijk te trekken. Via dubbel 1 maakte McGeeney het af en bepaalde de eindstand op 3-1

Justin van TergouwJustin van Tergouw is in Frimley Green gekroond tot de nieuwe BDO Lakeside World Youth Champion 2017. Op het beroemde Lakeside podium was van Tergouw met 3-0 in sets te sterk voor de Schotse Nathan Girvan.

De 16-jarige van Tergouw verloor direct de eerste leg van de eerste set. De daarop volgende 9 legs waren allemaal voor de Nederlander. Dat bracht hem op een eindstand van 3-0 in sets. Van Tergouw gooide 3 keer de maximale score van 180. Hij wist een gemiddelde te gooien van 88,20. Met deze overwinning kan hij naast een prachtige beker ook 5.000 pond bij laten schrijven.

Willem MandigersWillem Mandigers is er opnieuw niet in geslaagd te winnen op het Lakeside podium. Na een strijd die 28 legs duurde verloor de man uit Eindhoven van Krzysztof Ratajski met 3-2 in sets.

Het was een spannende en gelijk opgaande strijd. Het was de Pool die in de vierde set voor het eerst wist te breaken maar deed dit in zijn eigen set. Bij een stand van 3-3 in de beslissende leg pakt Ratajski nogmaals de leg die Mandigers was begonnen. Zijn eigen daaropvolgende leg weet hij te beëindigen met een knappe 104-finish en wint daarmee de wedstrijd.

Het was voor de 27-jarige Mandigers zijn derde deelname aan de Lakeside. Daniel Larsson en Scott Waites bleken bij zijn eerdere optredens te sterk.

trina gilliver winmau 2016Afgelopen weekend werd in de Lakeside Country Club de Winmau World Masters 2016 gespeeld. Bij de jongens was er een Nederlandse overwinning, Justin van Tergouw wist op indrukwekkende wijze voor de 2e keer op rij de Winmau World Masters op zijn naam te schrijven. In de finale was de Utrechter met 4-1 te sterk voor de Engelsman Owen Maiden.

Bij de dames was het Trina Gulliver die er met de zege vandoor ging. Gulliver versloeg in de kwartfinale Aileen de Graaf met 4-0. In de halve finale werd de Belgische Vicky Pruim, tegenwoordig Zweedse, met 4-1 uitgeschakeld. In de finale bleek Gulliver ditmaal met 5-2 te sterk voor Deta Hedman. Het was de 6e keer dat Gulliver de Winmau op haar naam schreef, de laatste keer was in 2011.

fittonAfgelopen weekend werd de Luxemburg Open 2016 gespeeld, bij de heren was het Darryl Fitton die er met de toernooizege vandoor ging terwijl bij de dames Deta Hedman de zege voor zich opeiste.

Darryl Fitton opende met overwinningen op Nigel Lloyd, Michael Dokter, Michael Schuman en Jeffrey van Egdom. Bij de laatste 16 werd Ted Hankey de oren gewassen (4-0) waarna ook Wouter Vaes en Bradley Kirk niet opgewassen waren tegen Fitton. In de finale werd de Duitser Gabriel Clemens met 6-2 verslagen.

aileen de graaf zeelandAfgelopen weekend werd in Antwerpen de Winmau Open België gespeeld. Traditioneel waren er weer veel Nederlanders naar Antwerpen vertrokken voor deelname. Bij de dames was het Aileen de Graaf die er met de toernooizege vandoor ging, in de finale werd Lorraine Winstanley verslagen. Eerder wist ze ook al af te rekenen met o.a. Rachel Brooks, Magaret Sutton en Silke Lowe.

Samen met Anastasia Dobromyslova wist Winstanley wel het dameskoppeltoernooi op haar naam te schrijven, in de finale versloegen zij Corrine Hammond / Fallon Sherrock.

Deta deman zuiderduinAfgelopen weekend wist Deta Hedman in Polen zowel de Police Masters 2016 als de Winmau Polish Open 2016 op haar nam te schrijven. Op beide toernooien was Hedman in de finale met 5-4 te sterk voor Aileen de Graaf. Op de Police Masters werd in de halve finale de Tsjechische Jana Kanovska verslagen, Aileen de Graaf versloeg hierin Rachel Brooks. Op de Winmau Polish Open versloeg Hedman in de halve finale Rachel Brooks en was de Graaf te sterk voor de Hongaarse Veronika Ihasz.

Deta deman zuiderduinScott Mitchell en Deta Hedman hebben afgelopen weekend op de Red Dragon Welsh Open de singeltoernooien op hun naam geschreven. Scott Mitchell versloeg in de finale Glenn Durrant met 6-5 en Deta Hedman was in de damesfinale met 5-4 te sterk voor Sharon Prins.

Mitchell versloeg bij de laatste 16 Martin Phillips, in de kwartfinale Martin Adams en in de halve finale Scott Waites. Glenn Durrant was te sterk voor Martin Atkins uit York, Dennis Harbour en in de halve finale voor Dave Parletti. Danny Noppert was de beste Nederlander in Wales, Noppert haalde de laatste 16 waarbij Harbour te sterk bleek.

Deta deman zuiderduinDeta Hedman heerste afgelopen weekend en Denemarken met de toernooizege op de Open Denemarken en de Denemarken Masters. Gino Vos gooide op de Open Denemarken een negendart leg.

Darius Labanauskas wist de Open Denemarken te winnen van Davy van Baelen en Deta Hedman was te sterk voor Aileen de Graaf. Rankingkampioen 2015-2016 Gino Vos zorgde voor een sensatie. Hij produceerde in de wedstrijd tegen Conan Whitehead een 9-darter.

danny noppert juichtAfgelopen weekend werd in het Belgische Waregem de Top of Waregem en de Masters of Waregem gespeeld. Het was Danny Noppert die voor een Nederlandse overwinning zorgdroeg door de Masters of Waregem op zijn naam te schrijven. In de finale versloeg de Fries de Belg Geert de Vos met 3-1 in sets. In de halve finale was Noppert te sterk geweest voor Darius Labanauskas terwijl De Vos te sterk bleek voor Jamie Hughes. Met deze overwinning plaatst Noppert zich meteen voor de Winmau World Masters.

Bij de dames was het Deta Hedman die zich de sterkste toonde, in de finale versloeg zij Aileen de Graaf met 2-0. In de halve finale versloeg De Graaf met 5-2 Anastasia Dobromyslova die een dag eerder de Top of Waregem nog op haar naam had geschreven. Deta Hedman was in de halve finale te sterk voor Anca Zijlstra nadat zij even daarvoor ook Sharon Prins had uitgeschakeld.