jamai van den herik pim van bijnenZaterdag 20 juli was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het sfeervolle decor van een dag vol darts. Om 14:00 uur werden de deuren geopend voor de 1e editie van de Open Hoeksche Waard Jeugd 2019, waarbij de 10 aanwezige jeugdspelers met elkaar de strijd aangingen. Om 15:00 uur kon de organisatie van HW Darts het startschot geven voor de poulefase, waarin duidelijk werd wie er door mocht naar de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk waren het Carlo Kooijman en Brian Wielaard die het in de finale van de verliezersronde wederom tegen elkaar mochten opnemen. In de poulefase moesten zij Pim van Bijnen, Winston van de Graaf en Axel Savenkoel voor zich dulden, waarna Carlo geen leg afstond aan Jasper Kraijo (0-4), terwijl Brian met dezelfde cijfers te sterk voor Melvin Klijn (4-0).

In de poulefase was het Carlo die met een 3-1 overwinning aan het langste eind trok tegen Brian en ook nu lag de wedstrijd weer dicht bij elkaar. Waar Brian in de poule verzuimde een laatste leg af te dwingen, slaagde hij er ditmaal wel in, hetgeen deze wedstrijd ook verdiende. Echter was het opnieuw Carlo die het karwei koelbloedig wist af te maken, waardoor hij met een 5-4 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

 

Halve finale:
Carlo Kooijman 4-0 Jasper Kraijo
Melvin Klijn 0-4 Brian Wielaard

Finale:
Carlo Kooijman 5-4 Brian Wielaard

 

De poule van Carlo en Brian leverde met Pim van Bijnen nog een finalist af, die ondanks het nodige tegengas geen partij verloor in zijn poule. Dit leverde hem een bye op, waarna hij het opnieuw tegen Axel Savenkoel moest opnemen. Ondanks een 3-2 overwinning in de poulefase, had Pim nu het beste van het spel en plaatste hij zich met duidelijke cijfers voor de finale (5-0).

Aan de andere kant van het schema liet Jamai van den Herik zich gelden. Een eerste plaats in de poulefase ten kosten van Diego Reijnen, Jamie Vijgeboom, Melvin Klijn en Jasper Kraijo werd beloond met een bye, waarna hij alle zeilen moest bijzetten tegen Winston van de Graaf. Dit werd een uitermate sterke partij van beide kanten, maar eindigde Jamai toch aan de juiste kant van de score tegen Winston (5-4), die uiteindelijk wel verantwoordelijk was voor de meeste 180’ers (6 van 14) en de hoogste finish (142F).

In de finale had Jamai de nodige moeite om nog zo’n partij op de mat te leggen, terwijl Pim gelijk scherp aan de wedstrijd begon. Een comfortabele voorsprong werd al gauw opgebouwd, waarna het gas iets werd teruggenomen en Jamai zich op het scorebord kon zetten. Twee legs werden gepakt door Jamai, maar verder liet Pim het niet komen, waardoor hij met een nette 6-2 overwinning de 1e editie van de Open Hoeksche Waard Jeugd 2019 op zijn naam kon schrijven.

 

Kwartfinale:
Pim van Bijnen – Bye
Diego Reijnen 1-4 Axel Savenkoel
Jamai van den Herik – Bye
Winston van de Graaf 4-0 Jamie Vijgeboom

Halve finale:
Pim van Bijnen 5-0 Axel Savenkoel
Jamai van den Herik (2x 180) 5-4 Winston van de Graaf (4x 180)

Finale:
Pim van Bijnen (75,4) 6-2 Jamai van den Herik (65,2)

 

wesley plaisier mike van duivenbodeVervolgens kon om 20:00 uur gestart worden met de 4e editie van de Open Hoeksche Waard Singles 2019, waarbij de 41 deelnemers met elkaar de strijd aangingen om de 1e plaats van €150,- en de 9 overige prijzen. Ook hier werd gestart in een poulefase om te bepalen wie het toernooi mocht gaan vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk was het Pim van Bijnen die zich voor zijn tweede finale van de dag plaatste, al was het ditmaal in de verliezersronde. In een lastige poule moest hij tweemaal in een beslissende laatste leg het hoofd buigen tegen Andrew Helsemans en Ferry Wennekes, terwijl Viggo van der Kuijl wel op een nederlaag getrakteerd werd. Deze derde plaats bleek genoeg voor een vrije ronde, waarna hij geen leg meer afstond aan achtereenvolgens Sabrina Jongenotter (3-0), Winston van de Graaf (3-0) en Francois van den Dungen (4-0).

Zijn tegenstander in de finale werd Mike Codami die eveneens nipt de verliezersronde in werd gestuurd. Zo leed ook hij twee minimale nederlagen tegen Nigel Dikhoff en Nick Buyks, maar wist hij Dave Blok onder zich te houden, hetgeen hem eveneens een derde plaats en een bye opleverde. Zijn wedstrijden werden vervolgens per partij spannender, maar desondanks was zijn finaleplaats na drie overwinningen op Janny Boezerooy (3-0), Jamai van den Herik (3-1) en Kevin Kruijthoff (4-3) een feit.

In de finale slaagde Mike erin om dan eindelijk de eerste tegenlegs van Pim in de knock-outfase toe te dienen, maar desondanks liet Pim zich niet van de wijs brengen. Hij domineerde het restant van de wedstrijd en na 7 legs was het Pim van Bijnen die met een 5-2 overwinning de verliezersronde in de wacht wist te slepen.

 

Kwartfinale:
Kevin Kruijthoff 3-2 Wesley Schols
Mike Codami 3-1 Jamai van den Herik
Winston van de Graaf 0-3 Pim van Bijnen
Francois van den Dungen 3-2 Bram de Jong

Halve finale:
Kevin Kruijthoff 3-4 Mike Codami
Pim van Bijnen 4-0 Francois van den Dungen

Finale:
Mike Codami 2-5 Pim van Bijnen

 

In de winnaarsronde mocht Mike van Duivenbode proberen na de 2e editie (Finale 5-0 winst op Toon Greebe met 102,9 gemiddeld) ook deze editie op zijn naam te schrijven. Hij begon het toernooi met een tweede plaats in de poulefase achter Danny van Trijp, maar voor Anoop Ramdajal, Jim van Os en Diego Reijnen, hetgeen hem een bye opleverde. Vervolgens vocht hij alleen maar spannende partijen uit, maar doorstond hij alle testen tegen Nigel Dikhoff (4-2), Berry Herks (4-3) en Elvin Geerlof (5-3), waarna Wesley Plaisier wachtte in de finale.

Ook Wesley eindigde als tweede in zijn poule achter Nigel van Milligen, maar voor Kevin Kruijthoff en Sabrina Jongenotter, al mocht hij in de knock-outfase wel direct aan de ockey verschijnen. Hierin werden met duidelijke cijfers Nick Buyks (4-0), Bert de Ruiter (4-1) en Mitchell von Schukkmann (4-1) aan de kant gezet, waarna ook Patrick van den Boogaard in een spannende halve finale een halt werd toegeroepen (5-3).

In de finale maakten beide heren er eveneens een spannende wedstrijd van en legden zij elkaar met goed niveau het vuur aan de schenen. Zo lieten beide heren tweemaal een maximale score aantekenen en tekende Wesley nog een mooie 132 finish aan. Het was dan ook de laatstgenoemde die het gat sloeg en deze niet meer uit handen gaf. Zodoende kon Wesley Plaisier met een 6-3 overwinning de 4e editie van de Open Hoeksche Waard Singles 2019 op zijn naam schrijven en mocht hij de goedgevulde enveloppe met €150,- in ontvangst nemen.

 

Laatste 16:
Danny van Trijp 3-4 Mitchell von Schukkmann
Bert de Ruiter 1-4 Wesley Plaisier
Wesley van Trijp 1-4 Patrick van den Boogaard
Andrew Helsemans 4-0 Dimitri Holowacki
Ricardo Ham 4-1 Nigel van Milligen
Michael van Dijk 3-4 Elvin Geerlof
Nigel Dikhoff 2-4 Mike van Duivenbode
Berry Herks 4-3 Ferry Wennekes

Kwartfinale:
Mitchell von Schukkmann 1-4 Wesley Plaisier
Patrick van den Boogaard 4-1 Andrew Helsemans
Ricardo Ham 3-4 Elvin Geerlof
Mike van Duivenbode 4-3 Berry Herks

Halve finale:
Wesley Plaisier 5-3 Patrick van den Boogaard
Elvin Geerlof 3-5 Mike van Duivenbode

Finale:
Wesley Plaisier (86,98) 6-3 Mike van Duivenbode (83,91)

 

Daarnaast had Berry Herks met 7 stuks het grootste aandeel in de 54 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 156 uit handen kwam van Dimitri Holowacki. Beste dame werd Sabrina Jongenotter met een 9e plaats in de verliezersronde.

Zaterdag 31 augustus zullen we weer te gast zijn in Partycentrum Concordia voor de 5e editie van de Open ’s-Gravendeel Koppels & Singles, waar er bij beide toernooi gestreden zal worden om de minimale hoofdprijs van €200,-.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031