zereso zeverboomDonderdagavond 1 augustus was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor van de 6e Makkie Moneydarts 2019. In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen de toernooien nu op de donderdagavond plaatsvinden met enkele vrije weken en een finale avond (min. 2 deelnames). Om klokslag 20:00 uur kon de organisatie van HW Darts het startschot geven aan de 26 aanwezige deelnemers voor de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie het toernooi mocht gaan vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk waren het Winston van de Graaf en Nigel Dikhoff die zich als beste wisten te revancheren van hun ritje naar de verliezersronde. Winston begon in de knock-outfase met een bye door in zijn poule als derde te eindigen voor Dirk van de Graaf, maar achter Patrick van den Boogaard en Stefano van Engelen, waarna hij geen problemen kende met Kevin van Genderen (3-0) en Thom van den Herik (4-1).

Nigel eindigde op zijn beurt zelfs als vierde in zijn poule door toedoen van Viggo van der Kuijl, Remco Schilperoord en Maurice Burgemeester, waardoor hij in de verliezersronde direct mocht aantreden. Echter sloeg hij zich hier soepel doorheen en versloeg hij achtereenvolgens Marco Buyks (3-1), Nick Buyks (3-1) en Dirk van de Graaf (4-0).

In de finale maakten beide heren er een gelijkwaardige wedstrijd van, welke leek af te stevenen op een beslissende laatste leg. Echter was het Nigel die zich bij een stand van 4-3 als eerste op matchpoint wist te zetten en deze kans niet onbenut liet, waardoor hij met een 5-3 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

 

Kwartfinale:
Thom van den Herik 3-1 Michael van der Veer
Winston van de Graaf 3-0 Kevin van Genderen
Nick Buyks 1-3 Nigel Dikhoff
Mathieu de Loos 1-3 Dirk van de Graaf

Halve finale:
Thom van de Herik 1-4 Winston van de Graaf
Nigel Dikhoff 4-0 Dirk van de Graaf

Finale:
Winston van de Graaf 3-5 Nigel Dikhoff

 

In de winnaarsronde bemachtigden Zereso Zeverboom en Anoop Ramdajal de finaleplaatsen. Zereso won in zijn poule zijn wedstrijden met Shaties Hoebdar, Thom van den Herik en Ted Carbone, hetgeen hem een eerste plaats en een bye opleverde. Vervolgens werd Chris Rijkeboer kundig op zij gezet (4-1), waarna ook Patrick van den Boogaard een halt werd toegeroepen (5-3).

Ook Anoop begon direct scherp aan het toernooi en stond zelfs geen leg af in zijn poule met Mike Codami, Mathieu de Loos en Michael van der Veer, maar mocht desondanks wel direct aan de ockey verschijnen. Een 3-1 overwinning op Remco Schilperoord volgde, waarna hij tegen Stefano van Engelen door het oog van de naald kroop (4-3) om vervolgens in de halve finale af te rekenen met John van Beugen (5-2).

In de finale legden beide heren elkaar het vuur aan de schenen, hetgeen ons een mooie en vooral spannende wedstrijd opleverde. Zo liet Anoop tweemaal een maximum score aantekenen en een 110 en 130 finish, waar Zereso een 106 en 110 finish tegenover zette. Uiteindelijk was het ook de laatstgenoemde die als eerste mocht gaan aanleggen voor de wedstrijd en deze kans niet liet ontglippen. Zodoende was het Zereso Zeverboom die met een 6-4 overwinning zijn eerste eindzege op de 6e Makkie Moneydarts 2019 kon boeken en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

 

Kwartfinale:
Zereso Zeverboom 4-1 Chris Rijkeboer
Patrick van den Boogaard 4-1 Ferry Wennekes
John van Beugen 4-0 Dennis Zijdemans
Anoop Ramdajal 4-3 Stefano van Engelen

Halve finale:
Zereso Zeverboom 5-3 Patrick van den Boogaard
John van Beugen 2-5 Anoop Ramdajal

Finale:
Zereso Zeverboom 6-4 Anoop Ramdajal

 

Daarnaast hadden Arnod Timmermans, Nigel Dikhoff en Patrick van den Boogaard met ieder 4 stuks het grootste aandeel in de 30 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Stefano van Engelen. Beste dame werd Tanitha van Genderen met een 9e plaats in de verliezersronde.

Donderdag 15 augustus zijn we er weer te vinden voor de laatste editie. Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031