patrick vd boogaard Danny van trijpDonderdagavond 18 juli was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor van de 5e Makkie Moneydarts 2019. In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen de toernooien nu op de donderdagavond plaatsvinden met enkele vrije weken en een finale avond (min. 2 deelnames). Om klokslag 20:00 uur kon de organisatie van HW Darts het startschot geven aan de 24 aanwezige deelnemers voor de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie het toernooi mocht gaan vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk was het Mike de Kruijff die zich voor zijn derde verliezersronde finale plaatste en daarin mocht proberen zijn derde overwinning te bemachtigen. Echter begon het toernooi niet voortvarend en moest hij genoegen nemen met een vierde plaats in de poule door toedoen van Danny van Trijp, Dennis Zijdemans en Arnod Timmermans. Vervolgens wist hij zich te herpakken met zeges op Iwan Visser (3-1), Marco Buyks (3-0) en Mathieu de Loos (4-2), waarna Nigel Dikhoff wachtte in de finale.

Ook Nigel eindigde als vierde in de poule achter Stefano van Engelen, Donny Scheurwater en Marco Buyks, waarna hij driemaal een beslissende laatste leg tijdig wist af te wenden. Zo werden Dirk van de Graaf (3-1), Gino Blom (3-1) en Marco Meijboom (4-2) naar het schrijfbord gedirigeerd en mocht hij proberen deze lijn door te trekken in de finale.

Mike, die in zijn twee voorgaande finales telkens een beslissende laatste leg wist te winnen (2x 5-4), had ditmaal moeite om de spanning in de wedstrijd te houden. Nigel wist daar wel raad mee en liep al snel weg bij Mike. Zodoende was het Nigel die met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich wist op te eisen.

 

Kwartfinale:
Arnod Timmermans 0-3 Marco Meijboom
Gino Blom 1-3 Nigel Dikhoff
Mathieu de Loos 3-1 Nick Buyks
Marco Buyks 0-3 Mike de Kruijff

Halve finale:
Marco Meijboom 2-4 Nigel Dikhoff
Mathieu de Loos 2-4 Mike de Kruijff

Finale:
Nigel Dikhoff 5-2 Mike de Kruijff

 

In de winnaarsronde mochten de finalisten van de derde editie het nogmaals tegen elkaar opnemen. Zo zag Danny van Trijp zijn eerste plaats in de poulefase, waarin hij maar één leg afstond, beloond worden met een bye, waarna hij ook in de knock-outfase geen problemen kende met Shaties Hoebdar (4-0) en Winston van de Graaf (5-1).

Patrick van den Boogaard begon op zijn beurt ook direct scherp aan het toernooi en stond geen leg af in zijn poule met Shaties Hoebdar, Nick Buyks en Marco Meijboom. In de knock-outfase liet hij Dylan Sweben ook legloos achter (3-0) om in de kwartfinale de eerste tegenleg te incasseren van Zereso Zeverboom (4-1), waarna hij in de halve finale alle zeilen moest bijzetten tegen Stefano van Engelen (5-4).

Waar de finale tussen beide heren tijdens de derde editie nog in een spannende 6-4 overwinning leidde voor Danny, bleek deze finale al snel een stuk minder spannend te worden. Weliswaar was het niveau wederom van hoog niveau, ware het niet dat Patrick ditmaal de nodige kansen niet wist te verzilveren en Danny dit uitermate sterk wist af te straffen. Zodoende was het Danny van Trijp die met een klinkende 6-1 overwinning de 5e Makkie Moneydarts 2019 op zijn naam schreef en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

 

Kwartfinale:
Danny van Trijp 4-0 Shaties Hoebdar
Winston van de Graaf 4-2 Donny Scheurwater
Zereso Zeverboom 1-4 Patrick van den Boogaard
Stefano van Engelen 4-3 Dennis Zijdemans

Halve finale:
Danny van Trijp 5-1 Winston van de Graaf
Patrick van den Boogaard 5-4 Stefano van Engelen

Finale:
Danny van Trijp 6-1 Patrick van den Boogaard

 

Daarnaast hadden Danny van Trijp en Nigel Dikhoff met ieder 3 stuks het grootste aandeel in de 18 gegooide 180’ers, terwijl Danny samen met Iwan Visser ook verantwoordelijk was voor de hoogste finish van 156. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plaats in de verliezersronde.

Donderdag 1 augustus zijn we er weer te vinden voor de 6e editie. Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031