danny van trijp stephan van leerDinsdagavond 23 juli was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 86e editie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 24 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

Uiteindelijk waren het Gino Blom en Maurice Burgemeester die een derde plaats in de poule wisten om te zetten in een finaleplaats in de verliezersronde. Gino hield in zijn poule Fabienne Romelingh onder zich, maar moest op basis van legsaldo en onderling resultaat Nigel van Milligen en Wesley Plaisier voor zich dulden, waarna hij met duidelijke cijfers wist af te rekenen met Marco Klomps (3-0), Ricardo Ham (3-1) en Wesley Rus Hartland (4-1).

Maurice moest op zijn beurt zijn meerdere erkennen in Danny van Trijp en Jean-Paul Nettenbreijer, maar eindigde wel boven Melvin van Hulst, hetgeen hem een bye opleverde. Vervolgens trok hij in spannende partijen aan het langste eind en mocht hij na overwinning op Stefano van Engelen (3-2) en Ricardo van der Vloed (4-3) proberen dit kunstje nogmaals te herhalen in de finale.

De eerste leg in de finale wist Maurice dan ook te pakken, maar verder liet Gino het niet komen. Gino speelde een solide wedstrijd, liet Maurice niet meer in de buurt komen en eiste zodoende met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich op.

 

Kwartfinale:
Ricardo Ham 1-3 Gino Blom
Wesley Rus Hartland 3-2 Melvin van Hulst
Michel Oversluizen 0-3 Ricardo van der Vloed
Maurice Burgemeester 3-2 Stefano van Engelen

Halve finale:
Gino Blom 4-0 Wesley Rus Hartland
Ricardo van der Vloed 3-4 Maurice Burgemeester

Finale:
Gino Blom 5-1 Maurice Burgemeester

 

In de winnaarsronde bemachtigde Stephan van Leer zijn eerste finaleplaats op het wekelijkse moneydartstoernooi. Een goed begin in de poulefase met overwinningen op Patrick van den Boogaard, Ricardo Ham en Nigel Dikhoff werd beloond met een vrije ronde, waarna hij met sterk spel wist af te rekenen met Peter Klein (4-1) en Mareno Michels (5-2).

De andere finalist werd Danny van Trijp die eveneens goed aan het toernooi begon met een eerste plaats in de poulefase. Ook hij begon de knock-outfase met een bye, waarna hij geen problemen kende met Patrick van den Boogaard (4-0) en Wesley van Trijp (5-2).

In de finale, waar Danny op papier de favoriet was, gaf Stephan goed tegengas en wist hij er lange tijd een spannende wedstrijd van te maken. Hij mocht zelfs bij een stand van 5-4 proberen een beslissende laatste leg af te dwingen, ware het niet dat Danny op het belangrijke moment cruciaal toesloeg. Zodoende was het Danny van Trijp die alweer zijn 24e eindzege kon bijboeken op de 86e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

 

Kwartfinale:
Stephan van Leer 4-1 Peter Klein
Berry Herks 1-4 Mareno Michels
Wesley van Trijp 4-1 Leon Draer
Danny van Trijp 4-0 Patrick van den Boogaard

Halve finale:
Stephan van Leer 5-2 Mareno Michels
Wesley van Trijp 2-5 Danny van Trijp

Finale:
Stephan van Leer 4-6 Danny van Trijp

 

Daarnaast had Danny van Trijp met 5 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish van 148 uit zijn handen kwam. Beste dame werd Fabienne Romelingh met een 9e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031