zeverboom herksVrijdagavond 12 juli stond WSV Tarwewijk te Rotterdam in het teken van het derde toernooi van de Speeltuin Zomerranking 2019. De komende 5 weken zullen de rankingtoernooien wisselend in koppel- en singleformat worden afgewerkt, waarna de top 24 met elkaar de strijd zal aangaan op het eindtoernooi van vrijdag 23 augustus. De derde avond stond in het teken van een singletoernooi, waarbij de organisatie van HW Darts 17 deelnemers mocht verwelkomen die met elkaar de strijd aan gingen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Uiteindelijk waren het Winston van de Graaf en Jack Vermaat die zich zonder tegenleg goed wisten te herstellen in de verliezersronde. Winston moest in zijn poule Wesley van Beekum en Jisse de Boer voor zich dulden, maar wist Joey Rus Hartland onder zich te houden, waarna de partijen tegen Kevin van Genderen (3-0) en Kevin Kruijthoff (4-0) geen problemen opleverden.

Ook Jack moest genoegen nemen met een derde plaats in de poule boven Melissa van Puffelen, maar onder Zereso Zeverboom en Berry Herks. Echter vormden de volgende wedstrijden geen obstakels en werden Sabrina Jongenotter (3-0) en Joey Rus Hartland (4-0) kundig naar het schrijfbord gedirigeerd.

In de finale brachten beide heren dan eindelijk elkaars eerste tegenlegs toe in de knock-outfase, maar was het Jack Vermaat die als eerste het gat wist te slaan. Dit kwam Winston niet meer te boven, waardoor Jack met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

 

Kwartfinale:
Winston van de Graaf 3-0 Kevin van Genderen
Kevin Kruijthoff 3-1 Melissa van Puffelen
Jack Vermaat 3-0 Sabrina Jongenotter
Chantal Schot 2-3 Joey Rus Hartland

Halve finale:
Winston van de Graaf 4-0 Kevin Kruijthoff
Jack Vermaat 4-0 Joey Rus Hartland

Finale:
Winston van de Graaf 2-5 Jack Vermaat

 

In de winnaarsronde leverde de poule van Jack met Zereso en Berry nog twee finalisten af. Waar Zereso in de knock-outfase te sterk was voor Patrick Schot (4-0) en Jisse de Boer (5-3), rekende Berry af met Lesley van Schijndel (4-1) en Wesley van Beekum (5-2).

In de poulefase was het Zereso die met minimaal verschil wist te winnen van Berry (3-2), maar al gauw werd duidelijk dat deze finale niet zo dicht bij elkaar zou leggen. Zereso slaagde er in om binnen no-time weg te lopen bij Berry, hetgeen een gat opleverde, welke Berry niet meer kon overbruggen. Zodoende was het Zereso Zeverboom die met een klinkende 6-1 overwinning de 3e Speeltuin Zomerranking 2019 Singles op zijn naam wist te schrijven en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

 

Kwartfinale:
Dylan van Schijndel 2-4 Jisse de Boer
Zereso Zeverboom 4-0 Patrick Schot
Wesley van Beekum 4-1 Viggo van der Kuijl
Lesley van Schijndel 1-4 Berry Herks

Halve finale:
Jisse de Boer 3-5 Zereso Zeverboom
Wesley van Beekum 2-5 Berry Herks

Finale:
Zereso Zeverboom 6-1 Berry Herks

 

Daarnaast hadden Berry Herks en Jisse de Boer met ieder 4 stuks het grootste aandeel in de 18 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 120 uit handen kwam van Zereso Zeverboom. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plaats in de verliezersronde.

Vrijdagavond 26 juli zijn we er weer te gast voor ditmaal een sfeervol singletoernooi. Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031