2e koppel speeltuinVrijdagavond 5 juli stond WSV Tarwewijk te Rotterdam in het teken van het tweede toernooi van de Speeltuin Zomerranking 2019. De komende 6 weken zullen de rankingtoernooien wisselend in koppel- en singleformat worden afgewerkt, waarna de top 24 met elkaar de strijd zal aangaan op het eindtoernooi van vrijdag 23 augustus. De tweede avond stond in het teken van een koppeltoernooi, waarbij de organisatie van HW Darts 10 koppels mocht verwelkomen die met elkaar de strijd aan gingen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Uiteindelijk waren het Wesley van Beekum / Joey Rus Hartland en Cheyenne Woolaway / Anjana Bhagwandin die het in de finale van de verliezersronde tegen elkaar mochten opnemen. In de poulefase moesten zij Jisse de Boer / Berry Herks, Hans in ’t Veld / Lesley van Schijndel en Danny van Trijp / Melissa van Puffelen voor zich dulden, waarna Van Beekum / Rus Hartland nipt te sterk waren voor Ruud Scheffer en William Ansens (3-2), terwijl Woolaway / Bhagwandin met duidelijke cijfers Angel Coljé / Maurice Koster (3-0) versloegen.

In de poulefase rekenden Woolaway / Bhagwandin al met 3-0 af met Van Beekum / Rus Hartland en ook in de finale hadden zij de overhand. Weliswaar hielden Van Beekum / Rus Hartland het gat nu wel kleiner, maar waren het Woolaway / Bhagwandin die aan het langste eind trokken en met een 4-2 overwinning de verliezersronde in de wacht sleepten.

 

Halve finale:
Ruud Scheffer / William Ansens 2-3 Wesley van Beekum / Joey Rus Hartland
Cheyenne Woolaway / Anjana Bhagwandin 3-0 Angel Coljé / Maurice Koster

Finale:
Wesley van Beekum / Joey Rus Hartland 2-4 Cheyenne Woolaway / Anjana Bhagwandin

 

Uit de poule van de finalisten van de verliezersronde slaagden ook Jisse de Boer / Berry Herks erin om de finale te bereiken in de winnaarsronde. De 4 overwinningen in de poulefase werden beloond met een bye, waarna Viggo van der Kuijl / Wesley van Trijp in een uiterst spannende halve finale werden geklopt (5-4).

In de finale wachtte het koppel Patrick van den Boogaard / Mike de Kruiff, die eveneens 4 overwinningen in de poule wisten te boeken op Viggo van der Kuijl / Wesley van Trijp, Zereso Zeverboom / Quincy den Boer, Ruud Scheffer / William Ansens en Angel Coljé / Maurice Koster. Ook zij mochten daardoor genieten van een bye, waarna Zereso Zeverboom / Quincy den Boer in de halve finale op een whitewash werden getrakteerd (5-0).

In de finale ging de strijd gelijk op en waren het Van den Boogaard / De Kruijff die zich als eerste op matchpoint wisten te zetten. Echter misten zij bij de stand van 5-4 een matchdart en werd dit direct afgestraft door De Boer / Herks. Een laatste beslissende leg moest dan ook uitsluitsel brengen, waarin Jisse De Boer / Berry Herks de sterkste bleken, waardoor zij met een 6-5 overwinning de 2e editie van de Speeltuin Zomerranking 2019 Koppels op hun naam konden schrijven en de rijkst gevulde enveloppe in ontvangst konden nemen.

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard / Mike de Kruijff – Bye
Hans in ’t Veld / Lesley van Schijndel 1-4 Zereso Zeverboom / Quincy den Boer
Jisse de Boer / Berry Herks – Bye
Viggo van der Kuijl / Wesley van Trijp 4-0 Danny van Trijp / Melissa van Puffelen

Halve finale:
Patrick van den Boogaard / Mike de Kruijff 5-0 Zereso Zeverboom / Quincy den Boer
Jisse de Boer / Berry Herks 5-4 Viggo van der Kuijl / Wesley van Trijp

Finale:
Patrick van den Boogaard / Mike de Kruijff 5-6 Jisse de Boer / Berry Herks

 

Daarnaast hadden Zereso Zeverboom, Berry Herks en Patrick van den Boogaard met ieder 2 stuks het grootste aandeel in de 10 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 127 uit handen kwam van Danny van Trijp.

Vrijdagavond 12 juli zijn we er weer te gast voor ditmaal een sfeervol singletoernooi. Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031