nigel wesleyDonderdagavond 4 juli was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor van de 4e Makkie Moneydarts 2019. In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen de toernooien nu op de donderdagavond plaatsvinden met enkele vrije weken en een finale avond (min. 2 deelnames). Om klokslag 20:00 uur kon de organisatie van HW Darts het startschot geven aan de 26 aanwezige deelnemers voor de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie het toernooi mocht gaan vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

In de verliezersronde zagen we Stefano van Engelen en Berry Herks doorstromen naar de finale. Stefano hield in zijn poule Dennis Zijdemans onder zich, maar kon niet voorkomen dat Brian Raman en Gino Blom zich wisten te plaatsen voor de winnaarsronde. In de knock-outfase kon hij de eerste ronde nog even plaatsnemen aan de bar, waarna Maurice Burgemeester (3-2) en Dylan Sprangers (4-2) in twee spannende wedstrijden het onderspit moesten delven.

Ook Berry moest genoegen nemen met een derde plaats in de poule boven Marco Buyks, maar onder Wesley Plaisier en Ted Carbone, wat eveneens werd beloond met een bye. Vervolgens liet hij zich niet van de wijs brengen en schakelde hij met duidelijke cijfers Viggo van der Kuijl (3-0) en Nigel Dikhoff (4-1) uit.

In de finale was het Berry die deze lijn wist door te trekken en had Stefano moeite om zijn niveau aan te tikken. Zodoende kwam Berry niet meer in de problemen en kon hij de verliezersronde met een whitewash voor zich opeisen.

 

Kwartfinale:
Stefano van Engelen 3-2 Maurice Burgemeester
Dylan Sprangers 3-1 Nick Buyks
Berry Herks 3-0 Viggo van der Kuijl
Nigel Dikhoff 3-1 Dennis Zijdemans

Halve finale:
Stefano van Engelen 4-2 Dylan Sprangers
Berry Herks 4-1 Nigel Dikhoff

Finale:
Stefano van Engelen 0-5 Berry Herks

 

De poule van Berry leverde met Wesley Plaisier nog een finalist af. Zijn eerste plaats in de poule leverde hem een vrije ronde op, waarna hij met sterk spel wist af te rekenen met Patrick van den Boogaard (4-2) en Mike de Kruijff (5-1).

In de finale wachtte Nigel van Milligen, die er eveneens in slaagde om een sterke zegereeks neer te zetten. In een poule met Patrick van den Boogaard en Nick Buyks wist hij al zijn dubbele confrontaties te winnen, waarna Ted Carbone (3-0), Remco Schilperoord (4-1) en Brian Raman (5-2) in de winnaarsronde op zij werden gezet.

In de finale maakten beide heren er een gelijkopgaande strijd van, welke tot het gaatje ging. Bij de stand van 5-5 was het Wesley die als eerste mocht aanleggen voor de winnende dubbel, maar wist deze niet te vinden. Hier wist Nigel wel raad mee en maakte het karwei kundig af. Zodoende was het Nigel van Milligen die met een 6-5 overwinning de 4e Makkie Moneydarts 2019 op zijn naam schreef en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

 

Kwartfinale:
Brian Raman 4-1 Jisse de Boer
Remco Schilperoord 1-4 Nigel van Milligen
Wesley Plaisier 4-2 Patrick van den Boogaard
Jamai van den Herik 0-4 Mike de Kruijff

Halve finale:
Brian Raman 2-5 Nigel van Milligen
Wesley Plaisier 5-1 Mike de Kruijff

Finale:
Nigel van Milligen 6-5 Wesley Plaisier

 

Daarnaast had Nigel van Milligen met 6 stuks het grootste aandeel in de 36 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 140 uit handen kwam van Wesley Plaisier. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plaats in de verliezersronde.

Donderdag 18 juli zijn we er weer te vinden voor de 5e editie. Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031