Cor Ernst speeltuinVrijdagavond 28 juni stond WSV Tarwewijk te Rotterdam in het teken van de sfeervolle aftrap van de Speeltuin Zomerranking 2019. De komende 7 weken zullen de rankingtoernooien wisselend in koppel- en singleformat worden afgewerkt, waarna de top 24 met elkaar de strijd zal aangaan op het eindtoernooi van vrijdag 23 augustus. De eerste avond stond in het teken van een singletoernooi, waarbij de organisatie van HW Darts 24 deelnemers mocht verwelkomen die met elkaar de strijd aan gingen in een poulefase gevolgd door een winnaars- en verliezersronde.

Uiteindelijk waren het Berry Herks en Mike de Kruijff die zich als beste wisten te herstellen van hun teleurstelling van hun ritje naar de verliezersronde. Berry eindigde in zijn poule boven Nigel Dikhoff, maar kwam op basis van legsaldo te kort tegen Wesley Plaisier en Patrick van den Boogaard, waarna hij zich in de knock-outfase wist te ontdoen van Maurice Koster (3-1), Ricardo van der Vloed (3-2) en Dirk van de Graaf (4-0).

Mike eindigde op zijn beurt zelfs laatste in de poulefase door toedoen van Zereso Zeverboom, Lesley van Schijndel en Ricardo van der Vloed, maar kwam daarna pas langzaam op gang. Michelle van den Boogaard (3-0) en Chantal Schot (3-0) werden legloos achtergelaten, waarna Mathieu de Loos niet verder kwam dan één leg (4-1).

Echter slaagde Mike er niet in om deze lijn door te zetten en had Berry het beste van het spel. Mike zette zichzelf nog wel op het scorebord, maar de overige 5 legs domineerde Berry die zodoende met een 5-1 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

 

Kwartfinale:
Mathieu de Loos 3-2 Nigel Dikhoff
Chantal Schot 0-3 Mike de Kruijff
Ricardo van der Vloed 2-3 Berry Herks
Sabrina Jongenotter 1-3 Dirk van de Graaf

Halve finale:
Mathieu de Loos 1-4 Mike de Kruijff
Berry Herks 4-0 Dirk van de Graaf

Finale:
Mike de Kruijff 1-5 Berry Herks

 

In de winnaarsronde waren het Cor Ernst en Patrick van den Boogaard die de finaleplaatsen wisten te bemachtigen. Cor begon direct scherp aan het toernooi en stond maar één leg af in een poule met Winston van de Graaf, Chantal Schot en Angel Coljé, hetgeen hem een bye opleverde. Vervolgens stond hij in de kwartfinale geen leg af aan Lesley van Schijndel (4-0), waarna Wesley Plaisier in een spannende wedstrijd een halt werd toegeroepen (5-3).

Het begrip ‘spannende wedstrijd’ typeerde de route van Patrick; op het nippertje plaatste hij zich namelijk voor de winnaarsronde (Berry had 1 leg nodig tegen hem, maar verzuimde), waarna hij in de knock-outfase ternauwernood Jisse de Boer (4-3) en Zereso Zeverboom (4-3) van zich af wist te schudden. In de halve finale kon hij dan voor het eerst rustig ademhalen en werd Jack Vermaat met iets ruimere cijfers aan de zegekar gebonden (5-2).

In de finale was echter de koek op voor Patrick en speelde Cor een solide wedstrijd. Het gat werd dan ook al snel geslagen, welke Patrick niet meer wist te overbruggen. Zodoende was het Cor Ernst die met een klinkende 6-1 overwinning de 1e Speeltuin Zomerranking 2019 Singles op zijn naam wist te schrijven en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

 

Kwartfinale:
Wesley van Beekum 0-4 Wesley Plaisier
Cor Ernst 4-0 Lesley van Schijndel
Zereso Zeverboom 3-4 Patrick van den Boogaard
Jack Vermaat 4-1 Winston van de Graaf

Halve finale:
Wesley Plaisier 3-5 Cor Ernst
Patrick van den Boogaard 5-2 Jack Vermaat

Finale:
Cor Ernst 6-1 Patrick van den Boogaard

 

Daarnaast had Zereso Zeverboom met 5 stuks het grootste aandeel in de 25 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish van 170 uit handen kwam van Patrick van den Boogaard. Beste dame werd Patricia van Gelder met een 9e plaats in de winnaarsronde.

Vrijdagavond 5 juli zijn we er weer te gast voor ditmaal een sfeervol koppeltoernooi. Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031