danny patrickDonderdagavond 27 juni was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor van de 3e Makkie Moneydarts 2019. In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen de toernooien nu op de donderdagavond plaatsvinden met enkele vrije weken en een finale avond (min. 2 deelnames). Om klokslag 20:00 uur kon de organisatie van HW Darts het startschot geven aan de 25 aanwezige deelnemers voor de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie het toernooi mocht gaan vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

In de verliezersronde mocht Mike de Kruijff bij zijn tweede optrede zich gaan opmaken voor zijn tweede verliezersronde finale. Mike hield in zijn poule Maurice Le Grand onder zich, maar kon niet voorkomen dat Patrick van den Boogaard, Ted Carbone en Nigel Dikhoff wisten door te stromen naar de winnaarsronde. Hij begon de knock-outfase vervolgens met een bye, waarna hij tweemaal een beslissende laatste leg wist af te wenden tegen Marco Meijboom (3-1) en Wesley Rus Hartland (4-2).

Zijn tegenstander in de finale werd Ad Kromeich, die eveneens genoegen moest nemen met een één na laatste plaats in de poule boven Marco Meijboom, maar onder Danny van Trijp, Wesley Plaisier en Jeroen Kromeich. Ook Ad mocht de eerste ronde nog even plaats nemen aan de bar, waarna hij in twee spannende partijen te sterk bleek voor Maurice Le Grand (3-2) en Arnod Timmermans (4-3).

Waar Mike in zijn eerste verliezersronde finale nipt met 5-4 won van Mike van Duivenbode, maakte hij er ook nu weer een spannende finale van. Ad gaf goed tegengas en dwong net als in zijn twee vorige partijen een laatste beslissende leg af. Echter slaagde hij er nu niet in om aan de juiste kant van de score te eindigen en was het dus Mike de Kruijff die wederom met een nipte 5-4 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

 

Kwartfinale:
Arnod Timmermans 3-1 Nick Buyks
Ad Kromeich 3-2 Maurice Le Grand
Wesley Rus Hartland 3-0 Marco Buyks
Mike de Kruijff 3-1 Marco Meijboom

Halve finale:
Arnod Timmermans 3-4 Ad Kromeich
Wesley Rus Hartland 2-4 Mike de Kruijff

Finale:
Ad Kromeich 4-5 Mike de Kruijff

 

In de winnaarsronde plaatste Patrick van den Boogaard zich bij zijn tweede optreden voor zijn tweede finaleplaats. In zijn poule stond hij geen leg af, waarna ook Bas Koolen er in de knock-outfase aan moest geloven (3-0). Vervolgens werden de wedstrijden steeds spannender, maar kwam hij wederom als winnaar uit de bus ten kosten van Wesley Plaisier (4-2) en Ricardo Ham (5-4).

In de finale mocht hij het gaan opnemen tegen Danny van Trijp, die eveneens een sterke zegereeks neer wist te zetten. Hij stond in zijn poule maar één leg af, waarna Remco Schilperoord (3-0) en Dennis Zijdemans (4-0) legloos naar het schrijfbord werden gedirigeerd. De halve finale leek eveneens op een whitewash uit te lopen, maar was het Berry Herks die tijdig wat terug wist te doen. Echter bleek dit niet genoeg en was het Danny die met een 5-2 overwinning de finale in kon stappen.

In de finale kwamen beide heren goed uit de startblokken en gingen de eerste 4 legs met de legs mee. Patrick verzuimde vervolgens als eerste om de break te plaatsen en werd een leg later zelf gebroken. De eigen legs werden vervolgens door beiden met sterk spel behouden, waardoor het voor Patrick lastig werd om het gat te dichten. Zo speelde Danny subliem in de eigen legs met 3 legs onder 15 darts waarvan 12-darters met een 146- en 161-finish, waardoor hij met een 6-4 overwinning de 3e Makkie Moneydarts 2019 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

 

Kwartfinale:
Berry Herks 4-1 Gino Blom
Danny van Trijp 4-0 Dennis Zijdemans
Ricardo Ham 4-0 Jeroen Kromeich
Patrick van den Boogaard 4-2 Wesley Plaisier

Halve finale:
Berry Herks 2-5 Danny van Trijp
Ricardo Ham 4-5 Patrick van den Boogaard

Finale:
Danny van Trijp 6-4 Patrick van den Boogaard

 

Daarnaast had Danny van Trijp met 9 stuks het grootste aandeel in de 29 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish 161 uit zijn handen kwam. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande donderdag zijn we er weer te vinden voor alweer de 4e editie. Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031