van engelen ZiemerDonderdagavond 20 juni was Partycentrum Concordia te ’s-Gravendeel weer het decor van de 2e Makkie Moneydarts 2019. In tegenstelling tot voorgaande jaren zullen de toernooien nu op de donderdagavond plaatsvinden met enkele vrije weken en een finale avond (min. 2 deelnames). Om klokslag 20:00 uur kon de organisatie van HW Darts het startschot geven aan de 17 aanwezige deelnemers voor de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald wie het toernooi mocht gaan vervolgen in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk waren het Christian van den Berg en Jordy Kaptein die hun weg wisten te banen naar de finale van de verliezersronde. Christian moest in zijn poule nog zijn meerder erkennen in Dennis Zijdemans, Nigel Dikhoff en Rowdy Rook, maar had het daarna bij het rechte eind en versloeg achtereenvolgens Melissa van Puffelen (3-0) en Arnod Timmermans (4-2).

Jordy kon op zijn beurt geen potten breken in zijn dubbele confrontaties met Stefano van Engelen en Geert Oorbeek en wist van beide maar 1 leg te pakken. Desalniettemin was hij op tijd bij de les en verschalkte hij in de knock-outfase Michelle van den Boogaard (3-1) en Rowdy Rook (4-1).

In de finale maakten beide heren er een gelijkopgaande strijd van, welke tot op het gaatje ging. Bij de stand van 4-4 moest dus de laatste leg de beslissing geven en hierin bleek Christian het koelbloedigste. Zodoende was het Christian van den Berg die met een nipte 5-4 overwinning de eindzege in de verliezersronde veilig wist te stellen.

 

Kwartfinale:
Arnod Timmermans – Bye
Melissa van Puffelen 0-3 Christian van den Berg
Rowdy Rook 3-2 Sabrina Jongenotter
Jordy Kaptein 3-1 Michelle van den Boogaard

Halve finale:
Arnod Timmermans 2-4 Christian van den Berg
Rowdy Rook 1-4 Jordy Kaptein

Finale:
Christian van den Berg 5-4 Jordy Kaptein

 

In de winnaarsronde waren het Patrick Ziemer en Stefano van Engelen die de boventoon voerden en daarmee de finaleplaatsen konden afdwingen. Patrick eindigde als eerste in zijn poule ten kosten van Ted Carbone, Arnod Timmermans en Sabrina Jongenotter, waarna hij met duidelijke cijfers Nick Buyks (4-0) en Nigel Dikhoff (5-1) het nakijken gaf.

Ook Stefano kende een sterke reeks en stond in zijn poule met Geert Oorbeek en Jordy kaptein maar 1 leg af in de dubbele confrontaties, waarna hij deze lijn wist door te trekken met zeges op Bruce van Dam (4-0) en Dennis Zijdemans (5-2).

Ook in deze finale wisten beide heren elkaar het vuur aan de schenen te leggen en leek het een gelijkopgaande strijd te gaan worden. Echter miste Stefano de scherpte op de dubbels en daar wist Patrick wel raad mee, waardoor het gat kundig werd geslagen. Zodoende was het Patrick Ziemer die met een 6-3 overwinning de 2e Makkie Moneydarts 2019 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst mocht nemen.

 

Kwartfinale:
Patrick Ziemer 4-0 Nick Buyks
Maurice Kurtz 2-4 Nigel Dikhoff
Dennis Zijdemans 4-3 Ted Carbone
Stefano van Engelen 4-0 Bruce van Dam

Halve finale:
Patrick Ziemer 5-1 Nigel Dikhoff
Dennis Zijdemans 2-5 Stefano van Engelen

Finale:
Patrick Ziemer 6-3 Stefano van Engelen

 

Daarnaast had Stefano van Engelen met 7 stuks het grootste aandeel in de 16 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish 140 uit zijn handen kwam. Beste dame werd Sabrina Jongenotter met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande donderdag zijn we er weer te vinden voor alweer de 4e editie. Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031