PATRICK DYLANVrijdagavond 21 juni was de organisatie van HW Darts voor de eerste keer te gast in Wijk- en Speeltuinvereniging Tarwewijk te Rotterdam voor een sfeervol koppeltoernooi. Met 17 koppels was het animo voor de openingsavond voor de zomercyclus (deze week start de zomerranking) prima te noemen en kon er in goede sferen van start worden gegaan met de gebruikelijke poulefase, waarin zou worden bepaald welke koppels er in de winnaars- of verliezersronde terecht zouden komen.

In de verliezersronde zagen we de koppels Jurgen Watson / Anjana Bhagwandin en Niek Braskamp / Mandy Nobel doorstromen naar de finale.

Watson / Bhagwandin hielden in hun poule Jamila Lamkadmi / Cheyenne Woolaway onder zich, maar werden ondanks twee winstpartijen op basis van legsaldo naar de derde plaats verwezen door Viggo van der Kuijl / Peter Klein en Danny van Trijp / Melissa van Puffelen. In de knock-outfase kenden zij vervolgens weinig problemen en werden zonder een leg af te staan Raymond van Schijndel / Ger Bockum (3-0) en Leon de Jong / Miranda de Jong (3-0) naar het schrijfbord gedirigeerd.

Braskamp / Nobel eindigden op hun beurt in de poule boven Leon de Jong / Miranda de Jong, maar konden niet voorkomen dat Berry Herks / Maurice Koster, Patrick van den Boogaard / Dylan van Schijndel en Wesley van Beekum / Ronald Wesselink zich wisten te plaatsen voor de winnaarsronde. Net als Watson / Bhagwandin ondervonden zij vervolgens weinig problemen in de knock-outfase en versloegen zij Julie Koenen / Melissa Rupke (3-0) Caitlin Klein / Sheila de Man (3-0) met duidelijke cijfers.

In de finale hadden Watson / Bhagwandin het beste van het spel, maar bleven Braskamp / Nobel in de race doordat ze zich op het scorebord hadden gezet. Echter bleek uiteindelijk toch het gat te groot en maakten Watson / Bhagwandin het karwei kundig af, waardoor zij met een 4-1 overwinning de verliezersronde voor zich konden opeisen.

 

Kwartfinale:
Mike de Kruijff / Benjamin Diederiks 0-3 Leon de Jong / Miranda de Jong
Jurgen Watson / Anjana Bhagwandin 3-0 Raymond van schijndel / Ger Bockum
Caitlin Klein / Sheila de Man 3-0 Jamila Lamkadmi / Cheyenne Woolaway
Niek Braskamp / Mandy Nobel 3-0 Julie Koenen / Melissa Rupke

Halve finale:
Leon de Jong / Miranda de Jong 0-3 Jurgen Watson / Anjana Bhagwandin
Caitlin Klein / Sheila de Man 0-3 Niek Braskamp / Mandy Nobel

Finale:
Jurgen Watson / Anjana Bhagwandin 4-1 Niek Braskamp / Mandy Nobel

 

In de winnaarsronde lieten Zereso Zeverboom / Michael van der Veer en Patrick van den Boogaard / Dylan van Schijndel van hun beste kant zien door de finaleplaatsen te bemachtigen.

Zeverboom / Van der Veer wonnen al hun poulewedstrijden ten kosten van Peter Tolboom / Marian Levai, Caitlin Klein / Sheila de Man en Raymond van Schijndel / Ger Bockum, hetgeen werd beloond met een bye. Vervolgens dwongen Danny van Trijp / Melissa van Puffelen bijna een beslissende laatste leg af (4-2), waarna in de halve finale Ricardo Ham / Wesley Rus Hartland met ruime cijfers op zij werden gezet (5-1).

Van den Boogaard / Van Schijndel eindigde als tweede in hun poule door een nederlaag tegen Herks / Koster, maar lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen. Na een bye werden Jisse de Boer / Lesley van Schijndel legloos achtergelaten (4-0), waarna in een spannende halve finale Viggo van der Kuijl / Peter Klein het hoofd moesten buigen (5-3).

In de finale wisten Van den Boogaard / Van Schijndel deze lijn door te zetten en hadden Zeverboom / Van der Veer moeite het daarvoor getoonde niveau te laten zien. Vervolgens verzuimde Zeverboom / Van der Veer ook nog enkele kansjes om in de race te blijven en deze werden deze in dank afgenomen door Van den Boogaard en Van Schijndel. Zodoende schreven Patrick van den Boogaard / Dylan van Schijndel met een 6-1 overwinning de 1e editie van de Open Speeltuin Tarwewijk Koppels 2019 op hun naam en mochten zij de rijkst gevulde enveloppe van de avond in ontvangst nemen.

 

Kwartfinale:
Berry Herks / Maurice Koster 3-4 Ricardo Ham / Wesley Rus Hartland
Zereso Zeverboom / Michael van der Veer 4-2 Danny van Trijp / Melissa van Puffelen
Jisse de Boer / Lesley van Schijndel 0-4 Patrick van den Boogaard / Dylan van Schijndel
Viggo van der Kuijl / Peter Klein 4-2 Peter Tolboom / Marian Levai

Halve finale:
Ricardo Ham / Wesley Rus Hartland 1-5 Zereso Zeverboom / Michael van der Veer
Patrick van den Boogaard / Dylan van Schijndel 5-3 Viggo van der Kuijl / Peter Klein

Finale:
Zereso Zeverboom / Michael van der Veer 1-6 Patrick van den Boogaard / Dylan van Schijndel

 

Daarnaast had Dylan van Schijndel met 4 stuks het grootste aandeel in de 16 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste heren finish van 150 uit zijn handen kwam. De hoogste dames finish kwam op naam van Anjana Bhagwandin met 82.

Zoals gezegd start aanstaande vrijdag de 7-weekse zomerranking, welke de ene week zal worden afgewerkt in een single- en de andere week in een koppelformat. Vrijdagavond 28 juni beginnen we met de eerste ranking in singleformat en zal de feestelijke strijd weer losbarsten om de punten en de dagprijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!

koppels tarwewijk

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031