pim steenhouwerZaterdag 8 juni werd in café Effe Om het laatste ranking toernooi gehouden van dit seizoen. Met een opkomst van 32 deelnemers werd een traditie gebroken dat er een lage opkomst is bij het laatste toernooi. Onder de deelnemers niet alleen maar spelers die mee deden om het minimum vereiste aantal wedstrijden te halen voor het eindtoernooi, of nog wat extra punten te scoren om zo hoog mogelijk op de ranklijst te eindigen, maar er waren ook spelers die zich niet meer konden plaatsen voor de finale avond en er waren er zelfs die voor het eerst meededen dit seizoen, terwijl er niets meer te winnen viel, behalve een blinkende beker. Zo zie je maar dat er nog genoeg mensen zijn die graag mee willen doen en een gezellig avondje willen darten.

Op de 5 aanwezige banen werd begonnen aan de voorronde partijen, waarna er een schifting werd gemaakt in een Winnaars en Verliezers ronde.

De nummers 1 en 2 Pim Steenhouwer en Jeffrey Krijger wonnen hun eerste partij en troffen elkaar direct in de eerste knock-out wedstrijd. Jeffrey keek voorafgaand aan het toernooi tegen een achterstand aan van 22 punten in de stand en moest met deze wetenschap dus af zien te rekenen met Pim om nog een kans te behouden om bovenaan te eindigen. Pim was echter geenszins van plan daar aan mee te werken, en wist met een 3-0 overwinning deze coupe poging af te slaan en daarmee zijn koppositie veilig te stellen.

Pim trok daarna de goede vorm door en plaatste zich voor zijn 10e finale, door eerste met 3-1 te winnen van Jordy Kaptein en daarna met dezelfde cijfers van Patrick Luijendijk. In de finale trof Pim nu Wilbert Beijen, die voor het eerst meedeed dit seizoen. Wilbert won in zijn eerste ronde met 3-0 van Ronald Snaauw, daarna met 3-1 van Mitchell Krijger en in de halve finale met 3-2 van Marcel van Verk.

In de finale liet Pim er geen gras over groeien en liet Wilbert geen leg toe om uit te gooien en schreef daarmee met 4-0 andermaal een finale op zijn naam.

In de verliezersronde stonden Boyan Vogel en Glenn Krijger tegenover elkaar. Ook deze finale ging de winnaar er zonder legverlies met de overwinning van door. Boyan bleek deze maal met 3-0 te sterk voor Glenn.

Nadat Lin voor de laatste maal dit jaar een poging deed iemand blij te maken met de 9-dart mystery pot, welke deze maal niet viel, werd snel begonnen aan de 2e ronde van deze avond.

Daar er een enkeling zich netjes had afgemeld, werd nu begonnen met 29 man. Ook deze avond veel wisselingen voor wat betreft spelers in Winnaars en Verliezers ronde, en namen die normaliter niet in de Verliezersronde voorkomen.

Zo stonden nu in de finale van de Verliezersrond, Marcel van Verk en Rory Goudswaard tegen over elkaar. Marcel herstelde zich na zijn eerste verliespartij door te winnen van Jordy Kaptein, Sanne Oomen en Mitchel Krijger. Rory wist te winnen van Gert Kooi, John Schipper en Ronald van Ruiven.

De finale werd in een rap tempo afgewerkt, want voordat iemand het in de gaten had werd er begonnen aan de beslissende leg. Het was Marcel die uiteindelijk de beslissende dubbel gooide en voor zorgde dat hij dus won.

In de winnaars ronde was Jeffrey Krijger, die ondanks het feit dat hij geen nummer 1 meer kon worden, toch in staat zich op te richten en de finale te halen, na winst op Kyra van Genderen, Jan Snoep en Dylan van Beers.

Justin SchilperoordJustin Schilperoord was daarin zijn tegenstander die in de eerste ronde Pim Steenhouewer versloeg, daarna Ronald Snaauw en vervolgens geen leg liet lopen tegen Patrick Luijendijk. Justin speelde vrijuit in de finale en Jeffrey kon er niet aan te pas komen, en zag Justin er met een 4-1 overwinning van doorgaan.

Op deze avond werden er 8 180-ers gegooid, waarvan Geert Oorbeek er met 3 stuks voor zijn rekening nam. Hoge finishes werden er nauwelijks gegooid, slechts 3 maal werd er een hoge uitgooi gemeld.

Al vroeg op de avond gooide Patrick Luijendijk een 101 finish welke lang bleef staan, maar aan het en einde van avond was het Justin Schilperoord die er met 107 en 110 net overheen ging .

Hiermee is een einde gekomen aan de ranking cyclus van dit jaar en wordt er op zaterdag 22 juni in café Den Boer Hoeve het finale toernooi gespeeld met de spelers die meer dan de helft van de toernooien heeft deelgenomen.

Dit betekend dat er met 22 spelers wordt gestreden om de hoofdprijzen voor de avond.

Pim Steenhouwer sluit het seizoen dus af met de eindoverwinning in de stand en steekt in ieder geval alvast € 300,- in zijn zak. Jeffrey Krijger volgt op de 2e plaats en Patrick Luijendijk maat het podium
compleet .

We zien de 22 geplaatste finalisten graag op zaterdag 22 juni verschijnen en indien men onverhoopt niet kan dit graag te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031