marcel van verkZaterdag 11 mei werd in café Den Boer Hoeve de 9e hwdo ranking van het seizoen gespeeld. Met 32 deelnemers, waaronder weer een aantal nieuwe gezichten, werd begonnen aan het eerste toernooi van de avond.

In de finale van der verliezersronde stonden Gert-Jan Resoort en Cor van der Veer tegenover elkaar. Cor wist na zijn eerste verliespartij alles te winnen en zelfs zonder een leg af te staan. Eerst won hij van Ken Uiterwijk, daarna van Ronald van Ruiven en in de halve finale moest ook Ger Boekee er aan geloven. Gert-Jan had op zijn beurt op weg naar de finale weten te winnen van Piet Nootenboom, Karin Huijer en Jeroen Brussé. In een spannende partij was het uiteindelijk Gert-Jan die met een 3-2 overwinning de verliezersronde op zijn naam wist te zetten.

In de winnaarsronde stonden onder andere de spelers uit de top 3 waardoor de strijd om de koppositie nog spannend bleef. Jeffrey Krijger moest echter als eerste afhaken; hij verloor van Miki Codami. Koploper Pim Steenhouwer schudde in de kwartfinale zijn andere belager Patrick Luijendijk van zich af, door een 3-2 overwinning. Hiermee wist Pim weer verder uit te lopen op de hen. Pim werd in de halve finale echter gestuit door nieuwkomer Chris Rijkeboer die bij zijn debuut op de HWDO ranking direct een finale plaats wist te halen.

In die finale trof hij Boyan Vogel, die op weg er naar toe eerst Gert Kooi versloeg, om daarna te winnen van Rory Goudswaard en Arjan Brussaard. Ook deze finale was een spannende en ging tot het gaatje. In de zevende leg was het Chris die als eerste uitgooide en de winst op eiste.

Tijdens de finale werd de 9-dart-mystey shot gegooid en de gegooide score van 157 viel in het keuze vakje van Gijs de Vos, die er met de pot van 20 Euro van door ging.Op de laatste ranking zal er dus weer een tientje in de pot zitten.

Doordat er tijdens het eerste toernooi niet door iedereen veel haast gemaakt werd en de klok al aardig doorgelopen was, haakten er een enkele deelnemer af, en werd met 29 man aan de 2e sessie begonnen. Ook nu bleek weer dat succes in de eerste ronde geen garantie is voor het 2e toernooi. Zo verloor de finalist Boyan vogel zijn partij en moest nu genoegen nemen met een plek in de verliezersronde. Ook Patrick Luijendijk verloor zijn partij en zag zijn kans verkeken om de koppositie te kunnen bemachtigen.

Boyan herstelde zich echter wel na de eerste partij en stoomde alsnog door naar de finale. Onderweg hier naartoe versloeg hij Mitchel Krijger, Cor van der Veer en Patrick Luijendijk. Ditmaal was zijn tegenstander Ger Boekee, die onderweg zijn tegenstanders telkens één leg gunde. Jan snoep, Gert Kooi en Ronald Snaauw werden door Ger aan de kant geschoven. In de finale was Boyan te sterk en Ger was niet bij machte om hem pijn te doen, zodat Boyan met 3-0 de partij wist te winnen.

In de winnaarsronde deze maal 15 personen en dus één iemand met een bye. Dit was Ronald van Ruiven, die daarna direct aan de bak moest tegen Chris Rijkeboer. Ronald leek de rust goed benut te hebben en schoof Chris met 3-1 aan de kant. In de halve finale werd hij daarna gestuit door Pim Steenhouwer die daarmee weer een finale plek wist te behalen. Pim’s tegenstander werd Marcel van Verk die eerst Ken Uiterwijk met 3-1 had verslagen, om vervolgens met de zelfde cijfers van Jeffrey Krijger en Arjan Brussaard te winnen.

In de beginfase van de partij scoorden beide heren wat wisselvallig, waardoor ze dicht bij elkaar bleven, maar ieder wel in zijn eigen leg de voorsprong behield. Het missen van de dubbels was niet aan de orde, al leek Marcel in de 3e leg op achterstand de te komen, maar een 112 finish hield hij zijn eigen leg alsnog, waardoor de eerste vier legs met de darts mee gingen en er een 2-2 tussenstand op het scorebord stond. In de vijfde leg had Pim een betere uitgangspositie maar wederom een hoge finish van Marcel, ditmaal 120, voorkwam dat de eerste break van de wedstrijd een feit werd. Marcel nam in de zesde leg het initiatief en gaf dit niet meer uit handen, en met drie pijlen in de hand mocht hij voor de wedstrijd gooien en deed dit ook en schreef met 4-2 het 2e toernooi op zijn naam.

Deze avond werd er 16 keer een 180-score gegooid door 13 verschillende personen. Arjan Brussaard, Boyan Vogel en Ronald van Ruiven deden dit ieder 2 keer. 9 maal werd er boven de 100 uitgegooid. Na het eerste toernooi was er nog maar één iemand die dat lukte, maar later op de avond gingen er meerdere pogingen goed. Ronald Snaauw wist een knappe 158 uit te gooien.

DE 10e en laatste ranking van het jaar vindt plaats op 8 juni in café Effe Om. Inschrijven kan dan weer tot 19.30, waarna de loting plaats vindt.

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031