agnes nigelAfgelopen donderdag werd in Heerjansdam traditioneel 2 dagen voor koningsdag het Oranjetoernooi gespeeld. 58 dames en heren begonnen om half acht in poulesysteem aan het toernooi. In de poules werd al hevig om elke leg gestreden en moesten de regionale topspelers meteen aan de bak. Rotterdams Kampioen Nigel van Milligen moest genoegen nemen met de 2e plaats in zijn poule achter Danny v.d. Linden en Wesley Schols werd op legverschil naar de verliezerronde gestuurd door Peter Zimmer en Marco Los.

Donny ScheurwaterNa de poules stond Nigel van Milligen echter scherp, in het knock-out gedeelte begon hij met de uitschakeling van twee voormalig winnaars: Ron Kars en Boy van Dijk. In de kwartfinale werd Geordie Martis opzij gezet waarna in de halve finale ook Alwin Overduin een maatje te klein bleek.

In de finale moest Nigel aantreden tegen Donny Scheurwater. Donny was op weg naar de finale te sterk voor Colin Kamen, Peter Zimmer, Berry Herks en Ruud v.d. Spek. In de finale liet Donny ook sterk spel zien, profiteerde van missers van Nigel en dwong dan ook een beslissende zevende leg af. Deze mocht Nigel echter openen en dit voordeel liet hij zich niet ontnemen en met 4-3 trok Nigel dan ook de toernooizege naar zich toe.

wesley agnesIn de verliezerronde eiste Wesley Schols de winst op. Na zijn 3e plaats in de poule versloeg hij overtuigend Dino Kalicharan, René van Tol, Danny de Bie en Erwin Verweij. In de finale mocht hij dan aantreden tegen Leon Blokker die al vroeg in het toernooi een 152 finish liet noteren. Op weg naar de finale was Leon te sterk voor Dennis de Jong, Gertjan Heijns, Jeroen v.d. Giessen en Fred Verdonk. In de finale hield het bij één leg echter op voor Leon en hij moet met 3-1 de winst aan Wesley laten.

Ron AgnesDe hoogste finish van het toernooi kwam met 158 uit handen van Ron Kars terwijl Nigel van Milligen met 5 stuks de meeste van de 30 maximum scores voor zijn rekening nam.

Het toernooi kende ditmaal weer een vlot verloop, Wil en Jaap Dijksman lieten geholpen door Agnes Gouman alles vlotjes verlopen en 1 minuut over twaalf was het toernooi weer achter de rug.

Voor degenen die ook eens deel willen nemen aan dit gezelligheidstoernooi, wat je toch eigenlijk wel eenmaal gewonnen moet hebben, volgend jaar twee dagen voor Koningsdag zal ongetwijfeld de volgende editie plaatsvinden.

Leon Blokker

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031