jeffrey bastingsNadat het biljart, de stoelen en tafels aan de kant waren geschoven werd zaterdag 13 april in café t Centrum in Puttershoek gestart aan de 8e ranking van dit seizoen.

Nadat de eerste voorronde partijen waren gespeeld vonden we een 3-tal spelers uit de top van het klassement terug in de verliezersronde die na hun eerste misstap ook hun volgende partij niet wisten te winnen en dus hun naaste concurrenten uit zagen lopen. Gert-Jan Resoort wist ook op deze avond niet zijn openingspartij te winnen, maar herstelde zich daarna wel om vervolgens te winnen van Boyan Vogel, Jan Snoep en Karin Huijer. In de finale trof hij Marcel Goudswaard, die won van Jordy Kaptein, Erwin Fransen en Cor van der Veer.Gert-Jan ondervond in begin nog enige tegenstand van Marcel, maar na de derde leg nam hij afstand en won met 3-1.

In de Winnaarsronde een aantal nieuwe namen die deze avond hun opwachting maakten en die het de vaste bezoekers knap lastig maakten. Zo was het koploper Pim Steenhouwer die maar nipt wist te winnen van Fabienne Rommeling, en na z’n winst partij tegen John Schipper, in de halve finale gestuit werd door Jeffrey Bastings. Jeffrey trof in de finale een voor hem bekende tegenstander, namelijk Ricardo Vrijhof die op weg naar de finale wist te winnen van Geert Oorbeek, Jeroen Brussé en Gijs de Vos.

In de best-of-7 was het Jeffrey die het betere van het spel had en gemakkelijk naar een voorsprong in legs uitliep en zijn tegenstander slecht één leg gunde om zo met 4-1 de winst naar zich toe te trekken. Nadat barvrouw Sjaan een dappere poging deed voor de 9-dart-mystery shot, en score gooide die niet door één van de aanwezigen was gekozen en de jackpot dus niet was gevallen, waarmee de pot voor de volgende ranking op € 20,- komt, werd begonnen aan de 2e ronde van de avond.

Helaas haakte er een enkeling af, wat wel netjes vooraf was gemeld, zodat met 25 man werd verder gespeeld in een poging om nogmaals zo veel mogelijk punten bijeen te sprokkelen. Ook nu grepen enkele spelers de kans beter uit de startblokken te komen dan in het eerste toernooi, zodat er een aantal andere namen in de Winnaars- en Verliezers ronde stonden, hetgeen het voor de meesten toch nog een leuke avond maakte. Er zijn uiteraard ook pechvogels die het niet treffen op een avond en alleen maar verliezen, maar ja dat hoort ook bij het spelletje, want zoals Henny Huisman in het verleden nogal eens zong, kan er bij elke wedstrijd maar één de beste zijn.
Patrick Luijendijk had niet z’n beste avond deze keer, want hij stond voor de tweede maal in de Verliezersronde, echter wist hij daarna nu wel een paar partijen te winnen en nu de finale te bereiken. Nadat Jaap van Tiggelen, John Schipper en Simon Overkleeft er aan moesten geloven, moest Patrick aantreden tegen Jeroen Brussé die eerst won van Erwin Fransen en Gert Kooi met 2-0 om daarna Cor van der Veer met 2-1 te verslaan. De energie was bij Patrick op en Jeroen kon met 3-1 de partij naar zich toe trekken.

Dat een matig begin van je avond niet persé hoeft te beteken dat het allemaal niets meer wordt, bewees Jordy Kaptein als beste. Nadat hij eerder op de avond in de eerste omloop niets wist te winnen, begon hij nu wel goed en wist tot de finale te geraken. Die plaats had hij zeker niet cadeau gekregen want onderweg won hij eerst nipt met 3-2 van Marcel van Verk, om daarna twee keer met 3-1 te winnen van eerst Marco Tanis en daarna van Jeffrey Krijger. Zijn tegenstander werd Jeffrey Bastings, die ondanks een lange dart-dag, wederom alles wist te winnen. Karin Huijer legde hem in de eerste ronde het vuur aan de schenen, maar met 3-2 stond hij aan de juiste kant van de score. Daarna had Geert Oorbeek geen kans en werd met 3-0 verslagen. In de halve finale trof hij weer Pim Steenhouwer, en ook nu dolf Pim het onderspit, ditmaal met 3-0.

Jeffrey trok zijn goede vorm van de avond door, terwijl Jordy moeite had om goede scores te produceren. Jordy werd direct gebroken en nadat Jeffrey zijn eigen leg had behouden, brak hij nogmaals om zo op een 3-0 voorsprong te komen. Jordy richtte zich enigszins op en kwam eindelijk in zijn spel, hetgeen er voor zorgde dat hij kans op een dubbel kreeg, die hij ook direct aangreep en zo op 3-1 kwam. Dit zorgde echter niet voor een boost bij Jordy en de scores bleven haperen, en nadat Jeffrey ook nog een 180-er gooide werd het verschil te groot om te dichten en kon Jeffrey ook het 2e toernooi met 4-1 op zijn naam schrijven.

Er werd op deze avond 11 keer een 180-er gegooid door 8 verschillende spelers. Toernooiwinnaar Jeffrey Bastings nam er met 3 stuks de meeste voor zijn rekening. Vijf spelers wisten een hoge finish te gooien. Raymond van der Hoeven was met 128 de hoogste uitgooier van de avond.

Pim Steenhouwer blijft koploper in de stand en deed met zijn 2 halve finale plaatsen de beste zaken van de avond en liep weer wat verder uit op zijn naaste belagers. Met nog twee toernooien te gaan is er nog van alles mogelijk en zijn er nog genoeg punten te scoren voor een ieder.

Volgende ranking is op zaterdag 11 mei a.s. in café Den Boer Hoeve, waar men zich weer tot 19.30 kan aanmelden aan de wedstrijdtafel voor een gezellig avondje darten.

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031