jurgen wesleyDinsdagavond 12 maart was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 69e editie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de overige prijzen. Met 19 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

In de verliezersronde bleken Patrick van den Boogaard en Nigel Dikhoff heer en meester en plaatsten zij zich voor de finale. Patrick won in zijn poule van Melvin van Hulst, maar moest twee keer het onderspit delven in een beslissende laatste leg met Stefano van Engelen en Ferry Wennekes. Vervolgens stond hij in de knock-outfase geen leg meer af en werden Mathieu de Loos (3-0) en Daniella Visser (4-0) naar het schrijfbord verwezen.

Nigel boekte op zijn beurt in de poule een 3-0 overwinning op Mathieu de Loos, maar stond tegen Wesley Plaisier en Berry Herks aan de andere kant van de score. In de verliezersronde had hij het vervolgens wel weer bij het rechte eind en verschalkte hij Melvin van Hulst (3-0) en Pascal Kramer (4-0) zonder legverlies.

In de finale leek Patrick wederom zonder legverlies te blijven en speelde hij zichzelf al snel naar een 3-0 voorsprong. Nigel bracht vervolgens de spanning terug door twee daaropvolgende legs naar zich toe te trekken, maar dit bleek ook zijn enige wapenfeit. Patrick won de laatste twee legs en sleepte met een 5-2 overwinning de verliezersronde in de wacht.

Kwartfinale:
Sabrina Jongenotter 2-3 Daniella Visser
Patrick van den Boogaard 3-0 Mathieu de Loos
Nigel Dikhoff 3-0 Melvin van Hulst
Christiaan Kruizinga 2-3 Pascal Kramer

Halve finale:
Daniella Visser 0-4 Patrick van den Boogaard
Nigel Dikhoff 4-0 Pascal Kramer

Finale:
Patrick van den Boogaard 5-2 Nigel Dikhoff

In de winnaarsronde maakten Wesley Plaisier en Jurgen Watson de dienst uit en bemachtigden zij de finaleplaatsen. Wesley sloot, zoals eerder vermeld, zijn poule als winnaar af, waarna hij met sterk spel Jean-Paul Nettenbreijer (4-2) en Nigel van Milligen (5-1) het nakijken wist te geven.

Ook Jurgen kwam als nummer één uit zijn poule ten kosten van Peter van der Veen, Christiaan Kruizinga en Savannah Hornsveld, waarna hij liet zien over de juiste vorm van de avond te beschikken. Zo wist hij met ruime cijfers af te rekenen met Ferry Wennekes (4-0) en Peter Klein (5-1) en mocht hij proberen deze lijn door te trekken in de finale.

Echter dacht Wesley daar anders over en schoot hij in de finale als een komeet uit de startblokken. Jurgen was vervolgens ook niet meer bij machten om Wesley af te stoppen en slaagde Wesley erin om het karwei kundig af te maken. Met een klinkende 6-0 overwinning was het dus Wesley Plaisier die de 69e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019 op zijn naam wist te schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Stefano van Engelen 1-4 Nigel van Milligen
Wesley Plaisier 4-2 Jean-Paul Nettenbreijer
Jurgen Watson 4-0 Ferry Wennekes
Peter Klein 4-2 Berry Herks

Halve finale:
Nigel van Milligen 1-5 Wesley Plaisier
Jurgen Watson 5-1 Peter Klein

Finale:
Wesley Plaisier 6-0 Jurgen Watson

Daarnaast had Wesley Plaisier met 5 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 146 uit handen kwam van Patrick van den Boogaard. Beste dame werd Daniella Visser met een 3e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!

<<  Oktober 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031