wesley van trijp shirley GeelenAfgelopen zaterdag 23 maart was het dan zover! De allereerste Hoeksche Waard Championship Koppel a la PDC World Cup System in de Tienvoet te Heinenoord. De organisatie lag in handen van The Magic Darts en de wedstrijdleiding in handen van Jan Hokke en Ronald Snaauw.
Het is de bedoeling om over een aantal maanden nog een uniek toernooi te organiseren met een uniek speltype. Hou Facebook, de HWDO-site en Dartpromotie in de gaten voor het volgende toernooi!

We mochten na vele belangstelling op deze mooie zaterdagavond 23 maart, waarbij we gezien het aantal borden mensen teleur moesten stellen, uiteindelijk 35 koppels inschrijven. Hierbij zaten een aantal favorieten voor de titel zoals Nigel van Milligen, Wesley van Beekum, Berry Herks en Richie IJzermans, Rory Goudswaard en Jeffrey Krijger , Boyan Vogel en Marcel Koolmees maar ook een aantal outsiders zoals Patrick van den Boogaard en Crelis Groenenweg , Remco Schilperoord en Dave Hartman , Jisse de Boer en Mathieu de Loos en Michel van Ruiven en Jeroen Brusse.

Gestart werd met 7 poules van 5 koppels verdeeld over de 7 banen. Het spelformaat werd een best of 3 over de gehele wedstrijd. Er werden 2 singles gespeeld met het speltype best of 1 leg 701. Bij een 1-1 stand zou er een beslissende leg koppel van 701 gespeeld worden.
De beste 3 van de poule gingen naar de winnaarsronde en de nummers 4 en 5 naar de verliezersronde.

Nadat de poules werden gespeeld werd er gestart met de verloting. Hierbij waren bijna 40 mooie prijzen te winnen, zoals bierpakketten, boodschappenpakketten en de hoofdprijs een set Michael van Gerwen Special Edition pgle312860pijlen. Na de verloting werd er gestart met de knock-outfase van de verliezersronde en winnaarsronde.
In de verliezersronde kwamen we toch wel een aantal verrassende namen tegen zoals; Glenn Krijger en Mitchel Krijger, Jos Solleveld en Piet Nootenboom en Jaco Boekee en Dieter Mourits.Gezien de tijd werd het zelfde spelformat als gespeeld in de poulefase gehanteerd in de knockout fase tot nader order. Pas in de finale van de verliezersronde werd het spelformat aangepast. Hierin werd nu gespeeld een best of 3 totale wedstrijd verdeeld over 2 singles best of 3 501 en bij 1-1 een beslissende leg koppel 701. Uiteindelijk waren het Kroes / Grisnigt en W. van Trijp / Geelen die de finale speelden. Wesley won zijn single met 2-0 en Shirley verloor op haar beurt de single waardoor een beslissend koppel noodzakelijk was. Het waren uiteindelijk Wesley en Shirley die aan het langste eind trokken en dus de verliezersronde op hun naam schreven en er vandoor gingen met de envelop van € 60,- en de bekers met de 1e plek verliezersronde. Dennis en Patrick moesten genoegen nemen met een envelop van € 30,- en de bekers met de 2e plek verliezersronde.

Uitslagen verliezersronde vanaf de laatste 8:
Solleveld / Nootenboom – Boekee / Mourits 1-2
Kroes / Grisnigt – Schuurman / Versendaal 2-1
Kars / Weiss – van Trijp / Geelen 0-2
van der Sluis / de Ronde – Krijger / Krijger 0-2

Halve finale verliezersronde:
Boekee / Mourits – Kroes / Grisnigt 1-2
Van Trijp / Geelen – Krijger / Krijger 2-1
Finale verliezersronde:
Van Trijp / Geelen – Kroes / Grisnigt 2-1

In de winnaarsronde werd ook tot en met de kwartfinale hetzelfde speltype gehanteerd zoals in de poule vanwege dat we rond 01.30 klaar wilden zijn. In de 1 e ronde voor plaatsing bij de laatste 16 zagen we de eerste verrassing van het toernooi ; Remco Schilperoord en Dave Hartman waren niet bij machte om Carlo Kooijman en Leo Kooijman te stoppen 2-0. Bij de laatste 16 zagen we vervolgens sterke koppels tegen over elkaar staan en nu ging de strijd om de titel echt los.
Bij de laatste 16 dus een paar mooie partijen waarbij een van de titelfavorieten het veld moest ruimen. Ondanks dat Rory Goudswaard van Patrick van den Boogaard wist te winnen en het koppel op een 1-0 voorsprong zette was het Crelis Groeneweg die verrassend zijn single van Jeffrey Krijger wist te winnen en er een beslissende leg koppel uitsleepte. Deze werd uiteindelijk in het voordeel van Patrick en Crelis beslist.

Uitslagen laatste 16 winnaarsronde:
Van der Sluis / Kaptein – van Bochove / Merkus 2-1
de Boer / de Loos – van Ruiven / Brusse – 2-0
Vogel / Koolmees – Reijerker / Smits 2-0
van den Boogaard / Groeneweg – Goudswaard / Krijger 2-1
van Ruiven / Fiere – Codami / Vaasen 2-1
van Beekum / van Milligen – Kooijman / Kooijman 2-0
IJzermans / Herks – D. van Trijp – Koenen 2-1
Orgers / Hoegen – Bijl / Vreeman – 2-0

In de kwartfinale nog steeds hetzelfde format. De partij die er echt uitsprong was Vogel / Koolmees tegen van den Boogaard en Groeneweg. Marcel Koolmees opende het bal tegen Patrick van den Boogaard. Marcel kreeg kansen voor de winst maar wist deze niet te verzilveren en het was Patrick die de stand op 1-0 zette. De verwachting was toch wel daar dat Boyan de stand zou recht trekken tegen Crelis maar zoals Crelis beslissend was in de vorige ronde liet hij ook hier weer zien dat we serieus rekening met dit koppel moesten houden en wist hij te winnen van Boyan.
Uitslagen kwartfinale winnaarsronde:
Vogel / Koolmees – van den Boogaard / Groeneweg 0-2
Van der Sluis / Kaptein – de Boer / de Loos 1-2
Van Beekum / van Milligen – van Ruiven / Fiere 2-0
IJzermans / Herks – Orgers / Hoegen 2-0

In de halve finale winnaarsronde werd het speltype aangepast. Hierin werd nu gespeeld een best of 3 totale wedstrijd verdeeld over 2 singles best of 3 501 en bij 1-1 stand een beslissende leg koppel 701.
De eerste halve finale ging tussen van Beekum / van Milligen tegen Herks / IJzermans. 2 koppels die favoriet waren voor de titel stonden tegenover elkaar. Het was Nigel van Milligen die startte en liet zien niet voor niets het afgelopen Dutch Open de laatste 16 behaald te hebben. Hij won met 2-0 van Berry Herks. Wesley van Beekum speelde zijn single op matchpoint maar Richie IJzermans was allesbehalve van plan om te gaan verliezen. Hij won zijn single en bracht de totale stand op 1-1. De beslissende leg koppel 701 was zeer spannend en werd gewonnen door Berry en Richie en zo waren dus de eerste finalisten bekend.

De andere halve finale ging tussen de Boer / de Loos – van den Boogaard / Groenenweg. Het was Patrick van den Boogaard die startte tegen Jisse de Boer. Het was een wat wisselvallige partij met name van de kant van Patrick en zo was het Jisse die met 2-0 won. Het kwam dus weer aan op Crelis om het koppel in het toernooi te houden. Het lukt hem wederom en won zijn single overtuigend van Mathieu en dwong dus een beslissende leg koppel 701 af. In dit koppelspel waren Mathieu en Jisse constanter als Patrick en Crelis en wonnen dus deze leg en plaatsen zich voor de finale.

Halve finale winnaarsronde:
Van Beekum / van Milligen – Herks / IJzermans 1-2
de Boer / de Loos – van den Boogaard / Groeneweg 2-1

Het was inmiddels rond de klok van 1 uur en de finale werd gestart. Gezien de tijd ook hetzelfde speltype zoals in de halve finale. De eerste single ging tussen Berry Herks en Jisse de Boer. Jisse gooide te vaak een slechte score waardoor hij niet bij machte was om van Berry te winnen. Het werd een 2-0 overwinnen voor Berry en zette hiermee de score op 1-0. De tweede single ging tussen Richie IJzermans en Mathieu de Loos. Richie gooide een goede eerste leg en kwam verdiend op 1-0. Mathieu maakte in de 2e leg gebruik van de missers van Richie en dwong een beslissende laatste leg af. Deze beslissende leg liepen de scores van Richie weer zoals we in leg 1 zagen en hij won deze beslissende leg en sleepte dus namens het koppel Berry Herks en Richie IJzermans de titel binnen.
Naast de titel lag er voor Berry en Richie een enveloppe klaar van € 150,- , de bekers voor de 1e plek winnaarsronde en een grote wisselbokaal. Jisse en Mathieu moesten genoegen nemen met een enveloppe van € 75,- en de bekers voor de 2e plek winnaarsronde.

De hoogste finish deze avond kwam uit handen van Danny van Trijp met een 122 finish wat hem een waardebon van € 25,- opleverde om mooie artikelen uit te zoeken bij de TheMagicDarts.nl
We hopen dat iedereen een mooie pgle312860avond heeft gehad en zoals vermeld willen we in de toekomst bekijken om nog meer unieke toernooien te organiseren met unieke speltypes. We willen iedereen bedanken voor het vertrouwen en de aanwezigheid. Daarnaast willen we ook Ben Naaktgeboren bedanken voor het beschikbaar zetten van de locatie de Tienvoet te Heinenoord.

Tot de volgende keer!
Sportieve groeten,
The Magic Darts

havenzichtranking 2020

online pgle312860en

Ga nu online pgle312860en! Lees er alles over op www.gokken-online.com de beste site voor online gokken en leuke spellen!

<<  April 2021  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
2627282930