pim steenhouwerZaterdag 16 maart werd de 7e HWDO Ranking van dit seizoen gehouden en werd voor de eerste maal café Effe Om gebruikt als locatie. 35 deelnemers wisten hun weg te vinden naar Oud-Beijerland, waaronder een 4-tal dames en onder hen zelfs een aantal nieuwelingen die hun eerste opwachting maakten op de ranking dit seizoen en een paar oud gedienden die na een lange tijd weer eens zin hadden in een avondje darten.

In het eerste toernooi van de avond waren ook dit maal weer een aantal namen verrassend genoeg terug te vinden in de verliezers ronde, waaronder een 4-tal spelers uit de top-10, die moesten proberen om de schade nog enigszins te beperken ten opzichte van hun concurrenten die wel in de winnaarsronde waren gekomen.

Patrick Luijendijk was de hoogste geplaatste speler die tot de verliezersronde veroordeeld was, maar waarin hij alsnog tot de finale wist te geraken, na een 4-tal overwinningen. Tot aan de halve finale
gunde hij zijn tegenstander geel leg en moesten achtereenvolgens Geert Oorbeek, Gert Kooi en John Schipper er met 2-0 aan geloven, waarna Cretienne Godschalk nog wel een leg wist af te pakken van hem maar toch met 2-1 verloor.

Mark van der Voorden werd in de finale zijn tegenstander, die na z’n eerste verliespartij herstelde en wist te winnen van Ken Uiterwijk, Maurice de Keijzer, Gijs de Vos en Raymond van der Hoeven.
Beide heren gaven elkaar geen duimbreed toe en de partij ging tot aan de vijfde leg gelijk op, waarin Mark de winnende dubbel wist te gooien.

In de winnaarsronde gingen de 18 winnaars strijden om de winst van de avond, waarbij in ronde 2 een aantal spannende partijen tot het gaatje gingen en in 3-2 eindigden. Koploper Jeffrey Krijger moest in de kwartfinale het hoofd buigen voor Gert-Jan Resoort , die zijn beurt weer verloor van Pim Steenhouwer in de halve finale, waardoor Pim weer een finale plaats haalde. Pim’s tegenstander werd Jan Snoep, die na twee krappe overwinningen, in de halve finale met 3-0 Michel Oversluizen had verslagen.

De finale werd qua legscore een éénzijdige. Jan kon Pim niet alle legs bijbenen waardoor Pim op voorsprong kwam en nadat Jan in de derde leg verzuimde om uit te gooien, kwam Pim in de vierde leg niet meer in de problemen en schreef met 4-0 het eerste toernooi op zijn naam.

Nadat Lin met zijn 9-dart-mystery shot er voor had gezorgd dat Raymond van der Hoeven er met de pot vandoor ging, werd na een klein technisch mankement de avond hervat met het tweede toernooi. Nu lieten de meeste toppers zich niet verrassen en wonnen hun eerste partij en daarmee
plaatsing voor de winnaarsronde was gegarandeerd.

In deze verliezersronde stonden Marcel Koolmees en Geert Oorbeek tegen over elkaar. Nadat beide mannen hun eerste partij verloren schudde Marcel op weg naar de finale Jeroen Brussé, Jaap van Tiggelen en Gert Kooi van zich af. Geert won met 2-0 van zowel Cretienne, Ronald van Ruiven en Mike Codami. Geert was in de finale het scherpst qua scoren en finishen en pakte met 3-0 de winst.

In de winnaarsronde bewees Jeffrey Krijger met een 3-2 nederlaag tegen Ronald Snaauw zichzelf geen dienst in de eerste ronde. Een 2-tal dames wist zich deze keer in de winnaarsronde te spelen. Cindy Nieuwenhuizen won van Maurice de Keijzer, maar verloor daarna nipt met 3-2 van Michel
Oversluizen. Karin Huijer baarde opzien door eerst van Gert-Jan Resoort te winnen, om vervolgens na een 2-0 achterstand met 3-2 van Jordy Kaptein te winnen en ook in de kwartfinale met 3-2 van Rory Goudswaard te winnen. In de halve eindstrijd moest zijn uiteindelijk haar meerdere erkennen in Marcel van Verk, die haar met 3-1 onthield van een finale plaats.

De andere finale plaats werd wederom ingenomen door Pim Steenhouwer op zijn pad Raymond van der Hoeven en Cor van der Veer met 3-1 versloeg, om daarna Michel Oversluizen zelfs met 3-0 versloeg.

In deze finale kwam Marcel scorend wat matig uit de startblokken en kon Pim direct breken in de eerste leg, om daarna zijn eigen leg te behouden en op 2-0 voor kwam. Nadat Pim ook in de derde leg een break wist te plaatsen leek het erop dat hij wederom een gemakkelijke overwinning zou
behalen, maar Marcel leek zich dan toch op te richten en de juist triples te raken, waardoor hij wist terug te breken. Deze opleving was echter van korte duur en Pim liep in de volgende leg gemakkelijk uit en kon ongestoord voor de winnende dubbel aanleggen, waardoor hij met 4-1 ook de winst in de tweede omloop behaalde.

Er werd deze avond 7 maal een 180-score gegooid. Pim nam er met 3 stuks de meeste voor zijn rekening. Ook het aantal 100+ finishes kwam op 7 deze avond. De hoogste finish van de avond werd gegooid door Gert Kooi, die een 144 finish gooide.

Met nog 3 toernooien te gaan heeft Pim na deze avond de koppositie overgenomen van Jeffrey, maar is de beslissing in de top van het klassement nog lang niet beslist. Ook de plaatsen daaronder kunnen nog van eigenaar wisselen en zal de komende toernooien de strijd om zo hoog mogelijk te eindigen en daarmee een aantal extra euro’s te verdienen nog wel even doorgaan.

Komende ranking is op zaterdag 13april in café Centrum in Puttershoek alwaar men zich tot 19.30 kan aanmelden.

<<  Augustus 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
       1  2
  3  4  5  6  7  8  9
101112131415
171819202123
24252627282930
31