patrick vd boogaard wesley van trijpDinsdagavond 12 februari was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 65e editie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 20 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

Uiteindelijk mochten poulegenoten Ruben Mesters en Ricardo van der Vloed het opnieuw tegen elkaar opnemen in de finale van de verliezersronde. Voor de tweede week op rij belandden zij in de verliezersronde, ditmaal door toedoen van Bas Max en Peter Klein. Vervolgens bleek Ruben te sterk voor Mickey Rakhorst (3-0) en Rick Popelier (4-3), terwijl Ricardo zich wist te ontdoen van Marco Klomps (3-1) en Wesley van Beekum (4-3).

Waar Ruben vorige week in de halve finale wist af te rekenen met Ricardo (4-1), trok Ricardo deze avond in de poulefase aan het langste eind (3-0). Echter was het in de finale Ruben die weer het voortouw nam en als sterkste uit de startblokken kwam. Ricardo probeerde het nodige tegengas te geven, maar was niet in het staat om het tot een spannend scoreverloop te brengen. Ruben zette zichzelf met een 4-1 voorsprong op matchpoint en verzilderde dit met een mooie 158 finish (T18-T18-DB), waardoor hij met een 5-1 overwinning de verliezersronde in de wacht kon slepen.

Kwartfinale:
Ricardo van der Vloed 3-1 Marco Klomps
Wesley van Beekum 3-2 Melvin van Hulst
Mickey Rakhorst 0-3 Ruben Mesters
Rick Popelier 3-1 Dylan Sprangers

Halve finale:
Ricardo van der Vloed 4-3 Wesley van Beekum
Ruben Mesters 4-3 Rick Popelier

Finale:
Ricardo van der Vloed 1-5 Ruben Mesters

In de winnaarsronde slaagden Patrick van den Boogaard en Wesley van Trijp erin om de finaleplaatsen te bemachtigen. Patrick sloot zijn poule met Jack Vermaat, Dylan Sprangers en Wesley van Beekum als winnaar af, waarna hij na een bye Patrick Meeus (4-0) en Daniel Geysendorpher (5-2) aan de kant wist te zetten.

Wesley kende op zijn beurt geen mededogen in de poulefase en hield Patrick Meeus, Mickey Rakhorst en Melvin van Hulst onder zich. Ook hij mocht genieten van een vrije ronde, waarna hij ternauwernood Peter Klein naar het schrijfbord wist te dirigeren (4-3) om vervolgens in de halve finale met ruimte cijfers Morton Delmonte te verschalken (5-1).

In de finale slaagde Wesley erin om deze lijn door te trekken en plaatste hij al snel een break, welke resulteerde in een 4-2 voorsprong. Patrick zette vervolgens een tandje bij en trok de stand snel gelijk, waarna hij zelfs de voorsprong wist te pakken. Dit gaf hij dan ook niet meer uit handen en zo was het Patrick van den Boogaard die met een 6-4 overwinning de 65e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Bas Max 0-4 Daniel Geysendorpher
Patrick van den Boogaard 4-0 Patrick Meeus
Wesley van Trijp 4-3 Peter Klein
Maurice Burgemeester 1-4 Morton Delmonte

Halve finale:
Daniel Geysendorpher 2-5 Patrick van den Boogaard
Wesley van Trijp 5-1 Morton Delmonte

Finale:
Patrick van den Boogaard 6-4 Wesley van Trijp

Daarnaast had Patrick van den Boogaard met 6 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 158 uit handen kwam van Ruben Mesters. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 9e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!