Mareno DannyDinsdagavond 22 januari was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 62e editie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de overige prijzen. Met 16 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

Uiteindelijk waren het poulegenoten Niek Braskamp en Maurice Burgemeester die elkaar opnieuw troffen in de finale van de verliezersronde. Zij moesten in hun poule Berry Herks en Ferry Wennekes voor zich dulden, waarna Niek te sterk bleek voor Melissa van Puffelen (3-1) en Nigel Dikhoff (4-1), terwijl Maurice geen leg meer afstond aan Mathieu de Loos (3-0) en Melvin van Hulst (4-0).

Waar Niek tijdens de poulefase nog met 3-1 wist af te rekenen met Maurice, bleken de rollen in de finale nu omgedraaid. Wederom lag de wedstrijd dichtbij elkaar, maar was het ditmaal Maurice die een beslissende laatste leg tijdig wist af te wenden in zijn voordeel. Zodoende was het dus ook Maurice die met een 5-3 overwinning zijn revanche nam en de verliezersronde in de wacht sleepte.

Kwartfinale:
Niek Braskamp 3-1 Melissa van Puffelen
Nigel Dikhoff 3-0 Siep Foekens
Melvin van Hulst 3-1 Mandy Nobel
Mathieu de Loos 0-3 Maurice Burgemeester

Halve finale:
Niek Braskamp 4-1 Nigel Dikhoff
Melvin van Hulst 0-4 Maurice Burgemeester

Finale:
Niek Braskamp 3-5 Maurice Burgemeester

Ook in de winnaarsronde mochten twee poulegenoten het opnieuw tegen elkaar opnemen in de finale. Zo slaagden Mareno Michels en Danny van Trijp erin om in hun poule Nigel Dikhoff en Mandy Nobel achter zich te laten, waarna Mareno in twee spannende partijen wist af te rekenen met Patrick van den Boogaard (4-3) en Berry Herks (5-3), terwijl Danny zich wist te ontdoen van Wesley Plaisier (4-2) en Wesley van Trijp (5-1).

In de poulefase was het Mareno die een nipte 3-2 overwinning wist te boeken op Danny, maar nu had Mareno het beduidend lastiger om hetzelfde niveau te halen. Danny speelde een solide wedstrijd en slaagde erin om al gauw een gat te slaan. Dit gaf hij niet meer uit handen en zodoende was het Danny van Trijp die zijn tweede eindzege op rij wist te boeken op de 62e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Berry Herks 4-3 Wesley van Beekum
Mareno Michels 4-3 Patrick van den Boogaard
Wesley Plaisier 2-4 Danny van Trijp
Wesley van Trijp 4-2 Ferry Wennekes

Halve finale:
Berry Herks 3-5 Mareno Michels
Danny van Trijp 5-1 Wesley van Trijp

Finale:
Mareno Michels 2-6 Danny van Trijp

Daarnaast had Danny van Trijp met 8 stuks het grootste aandeel in de 27 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 125 uit handen kwam van Wesley Plaisier. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!