van trijp plaisierDinsdagavond 8 januari was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 60e editie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 24 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

Uiteindelijk waren het Mareno Michels en Maurice Burgemeester die het in de finale van de verliezersronde tegen elkaar mochten opnemen. Mareno boekte in zijn poule overwinningen op Patrick van den Boogaard en Mathieu de Loos, maar mocht dankzij een nederlaag tegen Nigel Dikhoff op basis van legsaldo alsnog plaatsnemen in de verliezersronde. Hierin startte hij met een bye, waarna hij geen problemen kende met Nancy van Tilborg (3-0) en Brian Rufi (4-1).

Ook Maurice Burgemeester moest genoegen nemen met een derde plaats in de poulefase boven Angela Kinkel, maar onder Danny van Trijp en Pascal Kramer. Net als Mareno mocht hij de eerste ronde nog even plaatsnemen aan de bar, waarna hij twee keer tijdig een laatste beslissende leg wist af te wenden tegen Mathieu de Loos (3-1) en Melvin van Hulst (4-2).

In de finale bleek er voor Maurice weinig eer te behalen en deed Mareno wat er van hem verwacht werd. Binnen no-time stond er 5-0 op het scorebord en was het Mareno die de verliezersronde voor zich opeiste.

Kwartfinale:
Brian Rufi 3-1 Max Brobbel
Mareno Michels 3-0 Nancy van Tilborg
Mickey Rakhorst 2-3 Melvin van Hulst
Maurice Burgemeester 3-1 Mathieu de Loos

Halve finale:
Brian Rufi 1-4 Mareno Michels
Melvin van Hulst 2-4 Maurice Burgemeester

Finale:
Mareno Michels 5-0 Maurice Burgemeester

In de winnaarsronde lieten Wesley Plaisier en Danny van Trijp zien over de juiste vorm te beschikken en bemachtigden zij de finaleplaatsen. Danny sloot zijn poule als winnaar af en zag dit beloond worden met een bye, waarna Ferry Wennekes (4-2) en Nigel van Milligen (5-2) naar het schrijfbord gedirigeerd werden.

Ook Wesley eindigde als eerste in zijn poule ten kosten van Wesley van Trijp, Max Brobbel en Melvin van Hulst, maar mocht in tegenstelling tot Danny wel direct aan de ockey verschijnen. Dit ging hem uitermate goed af en zo werden achtereenvolgens Peter Tolboom (4-0), Ricardo van der Vloed (4-0) en Patrick van den Boogaard (5-1) met duidelijke cijfers aan de kant gezet.

In de finale kwam Danny als sterkste uit de startblokken, maar leidde dat niet tot een break. Kleine kansen werden hierop gemist en Wesley bleef koelbloedig in de afronding. Zo ging de strijd gelijk op tot 4-4, maar was het plots Wesley die de eerste break kon forceren. Hierop bleef Danny het antwoord verschuldigd en gooide Wesley de wedstrijd in het slot. Zodoende was het Wesley Plaisier die met een 6-4 overwinning de 60e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2019 op zijn naam schreef en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Ricardo van der Vloed 0-4 Wesley Plaisier
Patrick van den Boogaard 4-2 Ruben Mesters
Nigel van Milligen 4-1 Wesley van Trijp
Danny van Trijp 4-2 Ferry Wennekes

Halve finale:
Wesley Plaisier 5-1 Patrick van den Boogaard
Nigel van Milligen 2-5 Danny van Trijp

Finale:
Wesley Plaisier 6-4 Danny van Trijp

Daarnaast had Nigel van Milligen met 4 stuks het grootste aandeel in de 21 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 148 uit handen kwam van Wesley van Trijp. Beste dame werd Nancy van Tilborg met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!