zeverboom broerZaterdagavond 5 januari was de organisatie van HW Darts weer te gast in Snookercafé Vlaardingen voor wederom een sfeervol koppeltoernooi. Met 36 koppels was de locatie weer goed afgeladen en kon om 20:00 uur het startschot worden gegeven voor de gebruikelijke poulefase, waarin werd bepaald welke koppels mee mochten strijden om de 1e plek van €200,- in de winnaarsronde en welke koppels er genoegen moesten nemen met de kleinere enveloppen in de verliezersronde.

Na het voltooien van de loterij, waarbij het Blade 5 dartsbord werd gewonnen door Remco Mak, zagen we de koppels Corne Groeneveld / Sander van Oostenbrugge en Lars Clement / Hans van Hulst doorstromen naar de verliezesronde finale.

Groeneveld / Van Oostenbrugge hielden in hun poule Julie Koenen / Melissa van der Reijden onder zich, maar konden niet voorkomen dat Gino Blom / Dominique Kudret en Jordy Toetenel / Jamie-Lee Fortunati zich naar de winnaarsronde wisten te spelen. In de knock-outfase boekten zij na een bye een nipe overwinning op Colin Rath / Michael van Driel (3-2), waarna zij geen mededogen kenden met Steve Brunt / Christiaan Kruizinga (3-0) en Jack Vermaat / Peter Tolboom (3-1).

Ook Clement / Van Hulst eindigden als derde in hun poule boven Kevin van Dijk / Ian Groeneveld, maar onder Dylan Sprangers / Maikel van Helden en Maurice Meeuwsen / Remco de Pan, hetgeen eveneens werd beloond met een vrije ronde. In de verliezersronde kenden zij vervolgens weinig problemen en was een finaleplaats na drie duidelijke overwinningen op Danny Django / Vin Dordt (3-0), Remco Mak / Priscilla van der Kant (3-0) en Michael Cohen / Kevin Kruijthoff (3-1) een feit.

In de finale kregen Clement / Van Hulst uiteindelijk wel de nodige tegenstand, waarbij zij zelfs al snel achter de feiten aanliepen. Groeneveld / Van Oostenbrugge speelden een solide wedstrijd en hadden al snel het gat geslagen. Dit gaven zij dan ook niet meer uit handen en zodoende waren het Corne Groeneveld / Sander van Oostenbrugge die met een 4-1 overwinning de verliezersronde voor zich konden opeisen.

Kwartfinale:
Jack Vermaat / Peter Tolboom 3-1 Bas Borsboom / Diego Gomez
Corne Groeneveld / Sander van Oostenbrugge 3-0 Steve Brunt / Christiaan Kruizinga
Remco Mak / Priscilla van der Kant 0-3 Lars Clement / Hans van Hulst
Michael Cohen / Kevin Kruijthoff 3-0 Rob Goossens / Pascal Kramer

Halve finale:
Jack Vermaat / Peter Tolboom 1-3 Corne Groeneveld / Sander van Oostenbrugge
Lars Clement / Hans van Hulst 3-1 Michael Cohen / Kevin Kruijthoff

Finale:
Corne Groeneveld / Sander van Oostenbrugge 4-1 Lars Clement / Hans van Hulst

In de winnaarsronde zagen we Berry Herks zijn derde finaleplaats behalen met zijn derde verschillende koppelmaat. Na Ricardo van der Vloed (1e editie, finale 6-4 verloren van Jurrian van Os / Jeremy van der Winkel) en Nigel van Milligen (3e editie, finale 6-2 gewonnen van Peter de Bruin / Wesley van Beekum) was het ditmaal de beurt aan Daniel Geysendorpher en ook nu bleek dit een goede combinatie.

Samen met het koppel Zereso Zeverboom / Richard Broer domineerden zij hun poule en trokken beide koppels deze lijn door in de knock-outfase, waardoor zij het in de finale opnieuw tegen elkaar mochten opnemen. In de poulefase hielden zij Hans den ouden / Marco van der Kant en Melvin van Hulst / Sabrina Jongenotter onder zich, waarna Herks / Geysendorpher de nodige spannende momenten de baas waren tegen Richard van den Boogaart / Pascal den Tuinder (3-2), Ricardo Ham / Wesley Rus Hartland (4-2) en Robbie van Zuidam / Dennis Sahin (4-3), terwijl Zeverboom / Broer wisten af te rekenen met Djowy Verhagen / Shaties Hoebdar (3-1), Viggo van der Kuijl / Dylan van Schijndel (4-2) en Ferry Wennekes / Mitchell van Gend (4-0).

Waar Herks / Geysendorpher in de poulefase nog nipt met 3-2 zegevierde over Zeverboom / Broer, waren de rollen in de finale omgedraaid. Weliswaar lag de wedstrijd alsnog dichtbij elkaar, maar waren het Zeverboom / Broer die zich als eerste op matchpoint wisten te zetten door een 4-3 voorsprong te pakken. Ditmaal slaagden Herks / Geysendorpher er niet in om een beslissende laatste leg af te dwingen en konden Zeverboom / Broer het karwei kundig afmaken. Zodoende waren het Zereso Zeverboom / Richard Broer die de 4e editie van de Open Snookercafé Vlaardingen Koppels 2019 op hun naam schreven en de goedgevulde enveloppe met €200,- in ontvangst mochten nemen.

Laatste 16:
Berry Herks / Daniel Geysendorpher 3-2 Richard van den Boogaart / Pascal den Tuinder
Ricardo Ham / Wesley Rus Hartland 3-2 Mike de Kruijff / Marco Meijboom
Gino Blom / Dominique Kudret 3-2 Michel van Velzen / Ricardo Prang
Robbie van Zuidam / Dennis Sahin 3-0 Maurice Meeuwsen / Remco de Pan
Djowy Verhagen / Shaties Hoebdar 1-3 Zereso Zeverboom / Richard Broer
Dylan Sprangers / Maikel van Helden 2-3 Viggo van der Kuijl / Dylan van Schijndel
Leroy Spil / Max Brobbel 3-2 Jordy Toetenel / Jamie-Lee Fortunati
Ferry Wennekes / Mitchell van Gend 3-0 Nigel Dikhoff / Jimmy Schrandt

Kwartfinale:
Berry Herks / Daniel Geysendorpher 4-2 Ricardo Ham / Wesley Rus Hartland
Gino Blom / Dominique Kudret 0-4 Robbie van Zuidam / Dennis Sahin
Zereso Zeverboom / Richard Broer 4-2 Viggo van der Kuijl / Dylan van Schijndel
Leroy Spil / Max Brobbel 2-4 Ferry Wennekes / Mitchell van Gend

Halve finale:
Berry Herks / Daniel Geysendorpher 4-3 Robbie van Zuidam / Dennis Sahin
Zereso Zeverboom / Richard Broer 4-0 Ferry Wennekes / Mitchell van Gend

Finale:
Berry Herks / Daniel Geysendorpher 3-5 Zereso Zeverboom / Richard Broer

Daarnaast had Richard Broer met 3 stuks het grootste aandeel in de 14 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 154 uit handen kwam van Daniel Geysendorpher.

Ons volgende weekendtoernooi staat gepland op zaterdagavond 19 januari in La Carambole te Roosendaal, waarbij er gestreden zal worden om de minimale 1e plaats van €200,- en de overige prijzen. Meer informatie over het volgende toernooi in Snookercafé Vlaardingen zal binnenkort volgen op onze Facebookpagina HW Darts.

Tot dan!