zeverboomWoensdagavond 2 januari was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 59e editie van de Café 'T Hof van Jericho Nieuwjaars Moneydarts 2019, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €90,- en de 9 overige prijzen. De organisatie van HW Darts mocht het nieuwe jaar direct goed aftrappen, aangezien er met 39 deelnemers een nieuw dinsdagavond record werd gevestigd. Om 20:00 uur kon het startschot gegeven worden voor de poulefase, waarin werd bepaald wie er in de winnaars- of verliezersronde verder mocht strijden.

Uiteindelijk waren het Marvin van Velzen en Peter Tolboom die zich als beste wisten te herstellen van een ritje naar de verliezersronde. Marvin begon zijn poule met twee nederlagen tegen Brian Rufi en Stefano van Engelen, waarna Maurice Le Grand werd verslagen voor de derde plaats in de poule. Dit leverde hem een bye op, waarna hij geen mededogen kende met Marco Klomps (2-0), Maurice Burgemeester (3-2) en Nigel Dikhoff (3-0).

Ook Peter moest genoegen nemen met een derde plaats in de poulefase boven Julie Koenen, maar onder Zereso Zeverboom en Lesley van Schijndel. Waar Marvin nog een spannende partij onderweg had, speelde Peter zich overtuigend door de knock-outfase heen en was zijn finaleplaats na overwinningen op Melvin van Hulst (2-0), Mathieu de Loos (3-0) en Maurice Le Grand (3-0) een feit.

Echter kon Peter deze lijn in de finale niet doortrekken en zette Marvin een tandje bij, waardoor het krachtverschil al snel duidelijk werd. Peter wist zichzelf nog wel op het scorebord te zetten, maar dit bleek ook het hoogsthaalbare. Zodoende was het Marvin van Velzen die met een 4-1 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Nigel Dikhoff 3-0 Nancy van Tilborg
Marvin van Velzen 3-2 Maurice Burgemeester
Peter Tolboom 3-0 Mathieu de Loos
Maurice Le Grand 3-1 Lars Clement

Halve finale:
Nigel Dikhoff 0-3 Marvin van Velzen
Peter Tolboom 3-0 Maurice Le Grand

Finale:
Marvin van Velzen 4-1 Peter Tolboom

In de finale van de winnaarsronde kregen we een onderonsje tussen twee enkelvoudig moneydarts winnaars, waardoor of Zereso Zeverboom of Peter Klein een tweede eindzege kon gaan bijboeken. Zereso stond in zijn poule geen leg af, waarna hij ook na een bye niet was af te stoppen. Dennis Zijdemans (3-1), Gino Blom (4-1) en Stefano van Engelen (4-1) pakten ieder een leg, maar waren niet bij machten om de wedstrijden tot een spannender eind te brengen.

Ook Peter begon direct sterk aan het toernooi en stond in zijn poule geen leg af aan Mike de Kruijff, Mickey Rakhorst en Mathieu de Loos, waarna hij eveneens mocht genieten van een vrije ronde. Vervolgens liet hij zien dat ook hij over de juiste vorm van de avond beschikte en zette hij met duidelijke cijfers Daniel Geysendorpher (3-0), Jisse de Boer (4-1) en Keanu van Velzen (4-1) op zij.

In de finale wisten de heren dan eindelijk het vuur aan de schenen te leggen en maakten zij er een spannende wedstrijd van. Deze wedstrijd leek dan ook af te stevenen op een beslissende laatste leg, maar het was Zereso die bij een stand van 4-3 in zijn voordeel als eerste mocht gaan aanleggen voor de wedstrijd. Deze kans liet hij dan ook niet onbenut en zo was het Zereso Zeverboom die met een 5-3 overwinning de 59e Café ’T Hof van Jericho Nieuwjaars Moneydarts 2019 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €90,- in ontvangst mocht nemen.

Laatste 16:
Dennis Zijdemans 1-3 Zereso Zeverboom
Gino Blom 3-0 Winston van de Graaf
Wesley van Beekum 3-2 Mike de Kruijff
Berry Herks 2-3 Stefano van Engelen
Peter Klein 3-0 Daniel Geysendorpher
Brian Rufi 2-3 Jisse de Boer
Ferry Wennekes 3-0 Sheila de Man
Keanu van Velzen 3-2 Morton Delmonte

Kwartfinale:
Zereso Zeverboom 4-1 Gino Blom
Wesley van Beekum 2-4 Stefano van Engelen
Peter Klein 4-1 Jisse de Boer
Ferry Wennekes 1-4 Keanu van Velzen

Halve finale:
Zereso Zeverboom 4-1 Stefano van Engelen
Peter Klein 4-1 Keanu van Velzen

Finale:
Zereso Zeverboom 5-3 Peter Klein

Daarnaast had Stefano van Engelen met 6 stuks het grootste aandeel in de 26 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 160 uit handen kwam van Jisse de Boer. Beste dame werd Sheila de Man met een 9e plaats in de winnaarsronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!