van velzen van milligenDonderdagavond 27 december was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 58e editie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 24 deelnemers kon de organisatie van HW Darts om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

Uiteindelijk waren het Wesley Plaisier en Brian Rufi die een derde plaats in de poulefase wisten om te zetten in een finaleplaats in de verliezersronde. Wesley begon zijn poule met twee nederlagen tegen Nigel van Milligen en Berry Herks, waarna hij Dave Blok versloeg om vervolgens deze lijn door te trekken in de knock-outfase ten kosten van Cynthia van den Boogaard (3-0), Roy Wolsink (3-0) en Keanu van Velzen (3-0).

Ook Brian leed twee nederlagen in zijn poule door toedoen van Marvin van Velzen en Wesley van Beekum en boekte een overwinning op Melvin van Hulst. In tegenstelling tot Wesley mocht hij wel genieten van een bye, waarna hij geen mededogen kende met Dave Blok (3-0) om vervolgens in de halve finale in een beslissende laatste leg af te rekenen met Dylan Sprangers (3-2).

In de finale maakte Brian er wederom een spannende wedstrijd van en bracht hij de eerste tegenlegs van Wesley in de knock-outfase toe. Echter was het Wesley die zich bij een stand van 3-2 in zijn voordeel op matchpoint zette en een beslissende laatste leg wist af te wenden, waardoor hij met een 4-2 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Roy Wolsink 0-3 Wesley Plaisier
Keanu van Velzen 3-0 Melvin van Hulst
Brian Rufi 3-0 Dave Blok
Dylan Sprangers 3-2 Maurice Le Grand

Halve finale:
Wesley Plaisier 3-0 Keanu van Velzen
Brian Rufi 3-2 Dylan Sprangers

Finale:
Wesley Plaisier 4-2 Brian Rufi

In de winnaarsronde kwamen de finalisten uit dezelfde poule als de finalisten van de verliezersronde. Zowel Nigel van Milligen als Marvin van Velzen sloten hun poule als winnaar af en gaven dit een sterk vervolg in de knock-outfase, waarbij beide een spannende halve finale wisten te overleven. Waar Nigel te sterk bleek voor Bradley Roes (4-1), Ferry Wennekes (4-1) en Daniel Geysendorpher (5-4), dirigeerde Marvin na een bye Berry Herks (4-1) en Ricardo van der Vloed (5-4) naar het schrijfbord.

In de finale kwam Marvin als sterkste uit de startblokken en speelde hij zich binnen no-time naar 4-1 voorsprong. Nigel deed wat terug, maar zag Marvin zich op matchpoint zetten bij een stand van 5-2. Echter mistte Marvin enkele matchdarts, rechtte Nigel zijn rug en bracht hij de stand gelijk. In de laatste beslissende leg liet Marvin wederom twee matchdarts onbenut en daar maakte Nigel dankbaar gebruik van. Zo was het Nigel die met een 6-5 overwinning de 58e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Ferry Wennekes 1-4 Nigel van Milligen
Daniel Geysendorpher 4-1 Wesley van Beekum
Marvin van Velzen 4-1 Berry Herks
Jack Vermaat 0-4 Ricardo van der Vloed

Halve finale:
Nigel van Milligen 5-4 Daniel Geysendorpher
Marvin van Velzen 5-4 Ricardo van der Vloed

Finale:
Nigel van Milligen 6-5 Marvin van Velzen

Daarnaast had Nigel van Milligen met 6 stuks het grootste aandeel in de 23 gegooide 180’ers, terwijl ook de hoogste finish van 167 uit zijn handen kwam. Beste dame werd Janny Boezerooy met een 9e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!

<<  September 2020  >>
 ma  di  wo  do  vr  za  zo 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930