kevin lens danny van trijpDinsdagavond 4 december was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 55e Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 22 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

De eerste finalist van de verliezersronde werd Jean Coussaert, die voor de derde editie op rij in de verliezersronde terecht kwam. Hij won in zijn poule van Maurice Le Grand (3-0), maar moest zijn meerdere erkennen in Danny van Trijp (0-3) en Richard Broer (2-3). Deze derde plaats leverde hem wel een bye op, waarna Peter Dekkers (3-2) en Maurice Burgemeester (4-1) werden verslagen voor zijn derde verliezersronde finaleplaats op rij.

Hierin trof hij Wesley Plaisier, die ook genoegen moest nemen met een derde plaats in de poule. Kevin Pijn werd hierin zonder moeite verslagen (3-0), maar Mareno Michels (1-3) en Dennis Zijdemans (1-3) bleken een stuk effecienter op de dubbels. Ook Wesley mocht genieten van een vrij loting, waarna Christiaan Kruizinga (3-0) en Michael Cohen (4-1) naar het schrijfbord werden gedirigeerd.

Jean, die vorige editie nog de finale van de verliezersonde verloor met 0-5, was vast beraden om het dit keer zijn kant op te trekken. Dit was ook snel te zien aan zijn spel, want Jean kwam na zes legs spelen op een 4-2 voorsprong. Wesley wist echter goed druk te zetten en pakte hierna de twee legs die nodig waren om op gelijke hoogte te komen. Het goede gevoel wist Wesley door te trekken en zodoende kon hij met een 5-4 overwinning de verliezersronde voor zich opeisen.

Kwartfinale:
Maurice Burgemeester 3–0 Melissa van Puffelen
Jean Coussaert 3–2 Peter Dekkers
Michael Cohen 3–1 Melvin van Hulst
Wesley Plaisier 3–0 Christiaan Kruizinga

Halve finale:
Maurice Burgemeester 1–4 Jean Coussaert
Michael Cohen 1–4 Wesley Plaisier

Finale:
Jean Coussaert 4–5 Wesley Plaisier

In de finale van de winnaarsronde zagen we Kevin Lens voor het eerst de finale halen op zijn derde editie die hij meedeed. Kevin, die in een poule van drie zat en dus vier wedstrijden speelde, won alle vier zijn partijen zonder moeite. Hij won twee wedstrijden van Melissa van Puffelen (3-0 en 3-0) en ook Daniel Geysendorpher werd twee keer verslagen (3-0 en 3-1). Ondanks zijn eerste plaats in de poule mocht Kevin meteen aantreden bij de laatste 16 waarbij Jeffrey Oost overtuigend werd verslagen (4-0). Ook in de kwartfinale liet hij sterk spel aantekenen tegen Wesley van Trijp (4-2), waarna Richard Broer op een whitewash werd getrakteerd in de halve finale (5-0).

Aan de andere kant van het schema liet Danny van Trijp zich net als vorige week gelden door een finaleplaats te bemachtigen. Echter leed hij in zijn poule al wel een nederlaag tegen Richard Broer (3-2) waardoor hij met zijn tweede plaats direct mocht aantreden in de knock-outfase. Hierin stonden enkele spannende partijen op het programma, maar wist hij deze ongeschonden door te komen. Zo werden Timo van den Elshout (4-1), Mareno Michels (4-3) en Daniel Geysendorpher (5-4) aan het spit geregen en kon hij zich gaan opmaken voor zijn tweede eindzege op rij.

De finale was een mooi affiche tussen beiden mannen. Kevin was duidelijk de beter scorende speler en kwam ook op 0-1 voorsprong. Hierna begon Kevin de nodige moeite te krijgen met het raken van de dubbels en kon Danny hier volledig van profiteren met enkele belangrijke finishes door op een 4-1 voorsprong te komen. Hierna pakten de heren steeds hun eigen leg, waardoor Danny dus de negende en laatste leg pakte met een 15 darter. Zodoende was het Danny van Trijp die met een 6-3 overwinning zijn twintigste eindzege kon boeken op de 55e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Wesley van Trijp 2–4 Kevin Lens
Richard Broer 4–3 Dennis Zijdemans
Patrick van den Boogaard 2–4 Daniel Geysendorpher
Mareno Michels 3–4 Danny van Trijp

Halve finale:
Kevin Lens 5–0 Richard Broer
Daniel Geysendorpher 4–5 Danny van Trijp

Finale:
Kevin Lens 3–6 Danny van Trijp

Daarnaast had Kevin Lens met 7 stuks het grootste aandeel in de 26 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 130 uit handen kwam van Danny van Trijp. Beste dame werd Melissa van Puffelen met een 5e plaats in de verliezersronde.

In tegenstelling tot de normale gang van zaken zullen de komende twee edities niet op dinsdagavond plaatsvinden vanwege kerst en nieuwjaarsdag. Zodoende zal de kersteditie gespeeld worden op donderdagavond 27 december en de nieuwjaarseditie op woensdagavond 2 januari, waarna de moneydartstoernooien vanaf 8 januari weer vervolgd zullen worden op de traditionele dinsdagavond.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor meer informatie.

Tot dan!