herks zeverboomZondagmiddag/avond 2 december was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 2e editie Café 'T Hof van Jericho Weekend Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de overige prijzen. Na de wedstrijd Feyenoord-PSV konden we met 12 deelnemers om 17:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

De eerste finalist van de verliezersronde werd Mandy Nobel, die in haar poule nog geen potten wist te breken. In een poule van drie werd tweemaal met 4-0 verloren van Jeffrey Oost, waarna zij tegen Berry haar eerste leg wist te pakken maar toch haar meerdere moest erkennen (4-1, 4-0). In de halve finale vocht zij vervolgens een ware kraker uit met Melvin van Hulst, welke over de volle lengte ging. Ze slaagde er in om de beslissende laatste leg naar zich toe te trekken, waardoor ze het in de finale mocht gaan opnemen tegen Nick van Huet.

Nick speelde in zijn poule tegen Wesley van Trijp en Winston van der Graaf, waarin hij beide partijen tegen Winston met 2-4 verloor. Doordat Wesley weer beide partijen van Winston won, werd het nog spannend in de poule. Nick won de eerste keer met maarliefst 4-0 van Wesley en ook in de return leek dezelfde uitslag in de maak toen er 3-0 op het scorebord stond. Echter wist Wesley zich te herpakken en verloor Nick met 4-3 waardoor hij als nog genoegen moest nemen met een derde plaats in de poulefase. In de halve finale van de verliezersronde wist Nick het wederom spannend te maken door een 1-4 achterstand om te zetten in een 5-4 overwinning op Max Brobbel.

In de finale van de verliezersronde werden de eerste twee legs evenredig verdeeld, maar wist Nick toch zijn klasse uit te drukken in de uiteindelijke uitslag. De overige vijf legs werden binnen gehaald, waardoor hij met een 6-1 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Halve finale:
Melvin van Hulst 4–5 Mandy Nobel
Nick van Huet 5–4 Max Brobbel

Finale:
Mandy Nobel 1–6 Nick van Huet

Uiteindelijk leverde de poule van Mandy Nobel met Berry Herks nog een finalist af. Berry begon direct sterk aan het toernooi door al zijn poulewedstrijden te winnen van Mandy (4-1, 4-0) en Jeffrey Oost (4-1, 4-3), waarna ook Remco Wiersma het moest ontgelden in de kwartfinale (5-1). In de halve finale mocht hij vervolgens aantreden tegen Wesley van Trijp, die evenwel kundig aan de kant werd gezet (6-3).

Aan de andere kant van het schema liet Zereso Zeverboom zich gelden door een eerste plaats in de poulefase om te zetten in een finaleplaats. In zijn poule verloor hij nog met 4-2 van Remco Wiersma, maar werd de return (4-1) en zijn twee wedstrijden met Melvin van Hulst (4-1, 4-0) in winst omgezet, waardoor hij als nog de poule als winnaar wist af te sluiten. Waar hij vervolgens in de kwartfinale een zeer overtuigende overwinning wist te boeken op Jeffrey Oost (5-0), moest hij in de halve finale met Ferry Wennekes alle zeilen bijzetten. Deze wedstrijd ging dan ook tot het gaatje, maar Zereso slaagde er in om aan de goede kant van de score te blijven (6-5).

Ook in de winnaarsronde werd het spelformat wat uigebreid, waardoor Zereso en Berry in een best of 13 mochten laten zien wie de beste van de dag zou worden. Berry begon zeer sterk, maar Zereso liep goed mee met de scores en zo pakte beide heren steeds hun eigen legs. Bij een stand van 4-4 wist Zereso de eerste tik uit te delen door na een break zijn eigen leg te behouden en zichzelf bij een stand van 6-4 in zijn voordeel op matchpoint te zetten. Berry bracht het verschil vervolgens wel nog terug tot 1 leg, maar kon niet voorkomen dat Zereso wederom zijn eigen leg wist te behouden en zodoende met een 7-5 overwinning de 2e editie van de Café ’T Hof van Jericho Weekend Moneydarts 2018 op zijn naam kon schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Zereso Zeverboom 5–0 Jeffrey Oost
Ferry Wennekes 5–3 Winston van der Graaf
Remco Wiersma 1–5 Berry Herks
Niek Braskamp 1–5 Wesley van Trijp

Halve finale:
Zereso Zeverboom 6–5 Ferry Wennekes
Berry Herks 6–3 Wesley van Trijp

Finale:
Zereso Zeverboom 7–5 Berry Herks

Daarnaast wisten 7 verschillende deelnemer sin totaal 21 keer 180 te gooien, waarvan Nick van Huet lijstaanvoerder werd met 6 stuks. De hoogste finish van de avond kwam uit handen van Zereso Zeverboom met 160, terwijl Mandy Nobel zich beste dame mocht noemen dankzij een tweede plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Het volgende weekend toernooi in Café ’T Hof van Jericho zal binnenkort bekend worden gemaakt dus houd onze Facebookpagina HW Darts goed in de gaten.

Tot dan!