danny van trijp mareno michelsDinsdagavond 27 november was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor de 54e editie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts 2018, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 23 deelnemers konden we om 20:00 uur van start met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

De eerste finalist van de verliezersronde werd net als vorige week Jean Coussaert, die in de verliezersronde belandde na twee verliespartijen tegen tegen Max Brobbel (2-3) en Stefano van Engelen (1-3). Een overwinning op Mickey Rakhorst (3-0) bezorgde hem weliswaar nog een derde plaats in de poulefase, hetgeen goed was voor een bye. In de knock-outfase kende hij vervolgens geen mededogen en rekende hij af met Arthur Groenedijk (3-1) en Maurice Meeuwsen (4-0).

Aan de andere kant van het schema behaalde nog een finalist van de vorige editie de finale, al deed hij dat toen in de winnaarsronde. Wesley van Trijp werd namelijk derde in zijn poule na twee nederlagen tegen Mareno Michels (0-3) en Ruben Mesters (1-3) en een overwinning op Maurice Burgemeester (3-1). Net als Jean mocht hij genieten van een vrije ronde, waarna Melvin van Hulst probleemloos werd verslagen (3-0). In de halve finale tegen Brian Rufi kwam hij vervolgens met dezelfde cijfers achter, maar wist hij zich sterk te herpakken door alsnog de zege naar zich toe te trekken (4-3).

Jean, die de vorige verliezersronde finale na een spannende wedstrijd met 5-4 wist te winnen van Patrick van den Boogaard, moest ditmaal alle zeilen bijzetten om er eenzelfde verloop uit te halen. Wesley begon namelijk uitermate sterk en wist zijn sterke spel van zijn comeback van de halve finale nu ook goed door te zetten. Enkele belangrijke finishes op het juiste moment zorgde er zelfs voor dat Jean geen leg kon pakken en zodoende was het Wesley van Trijp die met een 5-0 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Maurice Meeuwsen 3–0 Michael Westervoorde
Jean Coussaert 3–1 Arthur Groenendijk
Wesley van Trijp 3–0 Melvin van Hulst
Brian Rufi 3–1 Martin Cornelissen

Halve finale:
Maurice Meeuwsen 0–4 Jean Coussaert
Wesley van Trijp 4–3 Brian Rufi

Finale:
Jean Coussaert 0–5 Wesley van Trijp

In de winnaarsronde bemachtigde Mareno Michels zijn tweede finaleplaats binnen drie edities. Na overwinningen op Wesley van Trijp (3-0) en Maurice Burgemeester (3-0) leed hij een nederlaag tegen Ruben Mesters (3-1) en moest hij dus genoegen nemen met een tweede plaats in de poule. Echter deerde hem dat niet en werden overtuigend Peter Dekkers (4-0), Stefano van Engelen (4-2) en Ricardo van der Vloed (5-0) aan de kant gezet.

Aan de andere kant van het schema dwong Danny van Trijp na een goed begin in de poulefase een finaleplaats af. In de poule stond hij namelijk geen leg af aan Richard Broer, Arthur Groenendijk en Brian Rufi, waarna hij na een bye ook in de kwartfinale aan Dennis Zijdemans geen leg afstond (4-0). In de halve finale gaf Wesley Plaisier vervolgens dan eindelijke het nodige tegengas en maakten beide heren er een mooie partij van, waarbij zij allebei nog hard op weg waren naar een 9-darter (achtste pijl mis). Desondanks bleek Danny de sterkste in de beslissende laatste leg en was zijn finaleplaats een feit (5-4).

Ook in de finale wisten beide heren er een spannend schouwspel van te maken. Mareno schoot hierin het beste uit de startblokken, maar zag hij zijn voorsprong al gauw slinken tot een 3-3 gelijke stand mede dankzij een belangrijke 124 finish. Danny hield vervolgens het juiste gevoel vast en Mareno was niet meer bij machten om de wedstrijd te kantelen. Zodoende was het Danny van Trijp die met een 6-3 overwinning zijn negentiende eindzege kon bijboeken op de 53e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Kevin Lens 2–4 Ricardo van der Vloed
Stefano van Engelen 2–4 Mareno Michels
Ruben Mesters 1–4 Wesley Plaisier
Danny van Trijp 4–0 Dennis Zijdemans

Halve finale:
Ricardo van der Vloed 0-5 Mareno Michels
Wesley Plaisier 4–5 Danny van Trijp

Finale:
Mareno Michels 3–6 Danny van Trijp

Er werd deze avond maarliefst 44 keer 180 gegooid door 12 verschillende deelnemers, waarbij Mareno Michels verantwoordelijk was voor de meeste 180’ers met 9 stuks, terwijl de hoogste finish ditmaal bleef steken op 126 van Wesley Plaisier.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!