geysendorpher van trijpDinsdagavond 20 november was de organisatie van HW Darts weer te gast in Rotterdam voor de 53e editie van de Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Ditmaal konden we om 20:00 uur met 18 deelnemers het startschot geven voor de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

De eerste finalist van de verliezersronde werd Patrick van den Boogaard. Na twee nederlagen tegen Kevin Lens en Timo van den Elshout en een overwinning op Peter Dekkers bleek een derde plaats in de poule het hoogst haalbare. Twee duidelijke overwinningen op Maurice Le Grand (3-0) en Melvin van Hulst (4-1) in de knock-outfase volgde, waarna Jean Coussaert wachtte in de finale.

Ook Jean eindige op een derde plaats in zijn poule, al kon het in zijn poule van drie alle kanten op. Echter wist Jean maar één partij te winnen van Jeffrey Oost met 3-0, waarna de return met 3-2 verloren werd. Jean verloor vervolgens twee keer van Daniel Geysendorpher met 2-3 en 0-3, waardoor hij genoegen moest nemen met een plaats in de verliezersronde. Hierin ondervond hij geen problemen en speelde hij zich zonder een tegenleg naar de finale ten kosten van Peter Dekkers (3-0) en Pascal van Wijk (4-0).

In de finale lieten beide heren sterk spel zien en werd het door de vele breaks en re-breaks een spannend schouwspel, welke uiteindelijk op een laatste beslissende leg aankwam. Patrick stond daarin op een goede finish te wachten, maar het was Jean die, ondanks een misrekening, zijn 104 finish wist weg te poetsen op dubbel 19 en met een 5-4 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Patrick van den Boogaard 3–0 Maurice Le Grand
Ferry Wennekes 0–3 Melvin van Hulst
Danny Django 2–3 Pascal van Wijk
Jean Coussaert 3–0 Peter Dekkers

Halve finale:
Patrick van den Boogaard 4–1 Melvin van Hulst
Pascal van Wijk 0–4 Jean Coussaert

Finale:
Patrick van den Boogaard 4–5 Jean Coussaert

In de winnaarsronde slaagde Wesley van Trijp erin om na twee edities weer een finaleplaats af te dwingen. In een poule van drie won hij al zijn vier partijen van Maurice Burgemeester en Melvin van Hulst, waarna in de winnaarsronde het echte werk begon. In de kwartfinale werd Kevin Lens naar het schrijfbord gedirigeerd (4-2), waarna de verrassend sterke opmars van Jeffrey Oost in de halve finale een halt werd toegeroepen (5-1).

Aan de andere kant van het schema toonde Daniel Geysendorpher zich de sterkste. Waar hij tijdens de vorige editie nog de verliezersronde in de wacht wist te slepen, plaatste hij zich nu met 3 overwinning voor de winnaarsronde. Vervolgens werd Brian Rufi in de knock-outfase op een whitewash getrakteerd (4-0), waarna Daniel in de halve finale een einde maakte aan de aspiraties van Timo van den Elshout (5-2).

In de finale was het Wesley die direct sterk uit de startblokken schoot en zich binnen no-time naar een 4-1 voorsprong had gespeeld. Ondanks dat Wesley zijn goede spel wist door te trekken, slaagde Daniel er in het tij te keren met onder andere een 112 en 116 finish. Hij greep zelfs een 5-4 voorsprong, maar Wesley bleek tijdig bij de les en bracht de stand gelijk. In de beslissende laatste leg was het Wesley die de boventoon voerde en als eerste de verlossende dubbel wist te raken. Zodoende was het Wesley van Trijp die met een nipte 6-5 overwinning zijn vierde eindzege kon bijboeken op de 53 Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Kevin Lens 2–4 Wesley van Trijp
Stefano van Engelen 1–4 Jeffrey Oost
Mareno Michels 3–4 Timo van den Elshout
Daniel Geysendorpher 4–0 Brian Rufi

Halve finale:
Wesley van Trijp 5–1 Jeffrey Oost
Timo van den Elshout 2–5 Daniel Geysendorpher

Finale:
Wesley van Trijp 6–5 Daniel Geysendorpher

Daarnaast had Stefano van Engelen met 6 stuks het grootste aandeel in de 22 gegooide 180’ers, terwijl de hoogste finish van 156 uit handen kwam van Jeffrey Oost.

Naast onze wekelijkse dinsdagavond toernooien zijn we aanstaande zondag weer te gast in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor ditmaal een weekend moneydarts editie, waarbij er wederom gestreden zal worden om de minimale 1e plaats van €75,- en de overige prijzen.

Bekijk onze Facebookpagina HW Darts voor alle aanvullende informatie.

Tot dan!