kattestaart jongejanZaterdagavond werd de eerste editie van het Open Hof van Rozenburg gehouden in de gelijknamige locatie in het Zuid-Hollandse Rozenburg. Dit toernooi meetellend voor de Dartshop Kattestaart Road to the Winmau Ranking werd goed bezocht, dit ondanks de vele concurrentie van andere regionale toernooien. In totaal wisten 48 deelnemers de gezellige locatie te vinden. Onder hen ook 8 dames die slechts eenmalig inschrijfgeld hoefden te betalen en deelnamen aan zowel het hoofdtoernooi, als een apart damestoernooi.

Net als afgelopen toernooi werd er weer gestart in poules, waarna de knockoutfase winnaars- en verliezersronde werd afgespeeld. Complimenten voor de spelers dat het allemaal zo netjes en soepel verliep, tenslotte had de organisatie de beschikking over slechts zes banen. Iets waar nagekeken wordt voor het volgende toernooi, dan zullen er naar alle waarschijnlijkheid meer banen beschikbaar zijn.

Grote winnaar van de dag werd Martin Jongejan uit Den Bommel. Hij wist uiteindelijk de winnaarsronde winnend af te sluiten en verzekerde zich van de nodige punten en het bijbehorende prijzengeld. In de finale versloeg hij met 4-1 een speler die het ook steeds beter gaat doen in de regio, Peter de Bruin. Verliezend halvefinalisten werden Roy Moerenhout en Peter Klein.

De verliezersronde bleek een prooi voor Robin Satter, in de finale versloeg hij Mario Hotting. Verliezend halvefinalisten hier waren Daniel Both en Pascal Pak.

In het aparte damestoernooi was Stefanie Hoogeveen in de finale te sterk voor Kyra van Genderen. Hier waren de verliezend halvefinalisten Olga Hanswijk (die deze avond tweemaal 180 wist te scoren) en Mandy Nobel.

Hoogste finish van de avond kwam uit handen van Martin Jongejan, dit door 160 te finishen. De meeste 180 scores werden gegooid door Robin Satter. Hij wist viermaal de maximale score te gooien.

Helaas heeft de organisatie ook ditmaal strafpunten moeten erkennen aan een speler die zich niet aan zijn verplichting van het schrijven hield. Ferry Wennekes heeft drie strafpunten gekregen. Ook voor jou geldt, dat zodra het de volgende keer weer voorkomt dat je niet schrijft, dat je uitgesloten wordt van deze Dartshop Kattestaart Road to the Winmau Ranking 2018-2019.

Daarnaast nog een notitie van de organisatie:
Om in aanmerking te komen voor het Darts4u Road to the Winmau Eindtoernooi, dient men aan minimaal vier Dartshop Kattestaart RttW rankingtoernooien te hebben deelgenomen. Hiervan is één toernooi verplicht en dat is het laatste rankingtoernooi ‘Rozenburg Darts Classic’, die gehouden wordt op zaterdag 22 juni 2019 in het Hof van Rozenburg te Rozenburg. De beste 15 heren en beste 7 dames van de ranking kwalificeren zich voor het Darts4u Road to the Winmau Eindtoernooi, die zondag 14 juli 2019 om 13:30 uur gespeeld zal worden in Café-Zaal FF naar Steef te Hummelo.

Uitslagen Open Hof van Rozenburg 2018

Winnaarsronde

Laatste 16
Michael Hoogervorst – Peter Klein = 0-2
Marco Flach – Frank Warnaar = 2-1
Martin Jongejan – Sander van Oostenbrugge = 2-0
Tiemen Voogd – Caitlin Klein-Stavast = 2-0
Rene Molendijk – Raymond van den Ende = 0-2
Peter de Bruin – Jos Kreeft = 2-0
Roy Moerenhout – Niek Braskamp 2-1
Ferry Wennekes – Ruud Elshout = 2-0

Kwartfinale
Peter Klein – Marco Flach = 3-0
Martin Jongejan – Tiemen Voogd = 3-0
Raymond van den Ende – Peter de Bruin = 0-3
Roy Moerenhout – Ferry Wennekes = 3-0

Halvefinale
Peter Klein – Martin Jongejan = 1-3
Peter de Bruin – Roy Moerenhout = 3-0

Finale
Martin Jongejan – Peter de Bruin = 4-1

Volgend toernooi meetellend voor de Dartshop Kattestaart Road to the Winmau Ranking is het Open Flakkee. Deze wordt gehouden op zaterdag 22 december 2018 in de voetbalkantine van vv SNS te Stad aan ’t Haringvliet. Het betreft wederom een open inschrijving en men kan zich alleen inschrijven via www.dartshopkattestaart.nl. De gegarandeerde totale prijzenpot is 800 euro, hierdoor ligt er een hoofdprijs klaar van 250 euro voor de uiteindelijke winnaar. Vorig jaar was het Danny Noppert die het Open Flakkee wist te winnen, dit door Martin Jongejan te verslaan in de finale. De voorinschrijving start op zaterdag 1 december 2018!! Schrijf je dan snel in, want vol=vol. Maximaal 90 deelnemers!!