danny wesley van trijpDinsdagavond 30 oktober was de organisatie van HW Darts weer te vinden in Rotterdam voor zijn 50e Café 'T Hof van Jericho Moneydarts, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Met 22 deelnemers konden we om 20:00 uur van start gaan met de poulefase om te bepalen wie er in de winnaars- of verliezersronde terecht zou komen.

De eerste finalist van de verliezersronde werd John van Beugen, die zijn eerste partij in de poulefase met 3-1 wist te winnen van Julie Koenen, maar daarna nederlagen moest incasseren tegen Danny van Trijp (0-3) en Dennis Zijdemans (2-3). Deze derde plaats leverde hem wel een bye op, waarna twee nipte overwinningen op Melvin van Hulst (3-2) en Maurice Burgemeester (4-3) volgde.

Aan de andere kant van de verliezersronde was het Brian Rufi die de finale wist te behalen. Brian werd laatste in een poule van drie door maar één leg te pakken in de vier gespeelde wedstrijden tegen Mareno Michels (0-3 en 0-3) en Stefano van Engelen (1-3 en 0-3). Ook Brian begon de knock-out met een vrijloting en wist vervolgens in de kwartfinale te winnen van Michael Westervoorde (3-0). In de halve finale waren het matchdarts heen en weer van Brian en Wesley van Beekum voor een pek in de finale van de verliezersronde, maar was het Brian die uiteindelijk als eerst de beslissende dubbel wist uit te gooien (4-3).

In de finale was het Brian die zijn goede spel wist door te zetten en had John moeite om er een spannend scoreverloop van te maken. Weliswaar pakte hij nog twee legs, maar daar bleef het dan ook bij. Zodoende was het Brian Rufi die met een 5-2 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
John van Beugen 3–2 Melvin van Hulst
Maurice Burgemeester 3–0 Arthur Groenendijk
Michael Westervoorde 0–3 Brian Rufi
Wesley van Beekum 3–1 Julie Koenen

Halve finale:
John van Beugen 4–3 Maurice Burgemeester
Brian Rufi 4–3 Wesley van Beekum

Finale:
John van Beugen 2–5 Brian Rufi

In de winnaarsronde zagen we Danny van Trijp een finaleplaats bemachtigen. In de poule wist Danny al zijn wedstrijden te winnen van Dennis Zijdemans (3-2), Julie Koenen (3-0) en John van Beugen (3-0), hetgeen hem een eerste plaats en een bye opleverde. Twee spannende wedstrijden waren het gevolg, waarin hij ternauwernood Daniel Geysendorpher (4-2) en Zereso Zeverboom (5-4) een halt wist toe te roepen.

Aan de andere kant van het schema was het Wesley van Trijp die na lange tijd weer eens een finale wist te behalen. Wesley wist een plek in de winnaarsronde te veroveren door in de poule te winnen van Jisse de Boer (3-1), Wesley van Beekum (3-1) en Arthur Groenendijk (3-0). In de knock-out won Wesley na een bye nipt de eerste wedstrijd van Ferry Wennekes (4-3), waarna Ricardo van der Vloed met duidelijke cijfers aan de kant werd gezet (5-2).

Waar beiden heren in het verleden nog vele spannende wedstrijden met elkaar uitvochten, was de wedstrijd ditmaal snel gespeeld. Wesley kwam weliswaar nog op voorsprong, maar verzuimde deze uit te bouwen en zag Danny sterk langszij komen. Spannend werd het dan ook niet meer en zodoende was het Danny van Trijp die met een 6-2 overwinning de 50e Café ’T Hof van Jericho Moneydarts 2018 op zijn naam wist te schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Danny van Trijp 4–2 Daniel Geysendorpher
Zereso Zeverboom 4–0 Martin van Zeist
Ricardo van der Vloed 4–3 Mareno Michels
Wesley van Trijp 4–3 Ferry Wennekes

Halve finale:
Danny van Trijp 5–4 Zereso Zeverboom
Ricardo van der Vloed 2–5 Wesley van Trijp

Finale:
Danny van Trijp 6–2 Wesley van Trijp

Het niveau was hoog tijdens deze editie en dat was ook te zien aan de gegooide 180’ers. Er werd maarliefst 44 keer de maximale score gegooid door 14 verschillende deelnemers. De meeste 180’ers kwam uit handen van Danny van Trijp die 8 keer 180 wist te gooien. De hoogste finish van de avond was ook voor Danny van Trijp die een 148 finish wist uit te gooien.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen.

Tot dan!