wesley dannyZondag 28 oktober stond Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam voor de eerste keer in het teken van een weekend moneydartstoernooi, waarbij er werd gestreden om de 1e plaats van €75,- en de 7 overige prijzen. Na de wedstrijd Ajax-Feyenoord kon het ingooien beginnen en mocht de organisatie van HW Darts uiteindelijk 17 enthousiastelingen ontvangen die om klokslag17:00 uur van start gingen in een poulefase om te bepalen wie er plaats mocht nemen in de winnaars- of verliezersronde.

Uiteindelijk wisten Wesley van Trijp en Zereso Zeverboom zich als beste te herstellen van een ritje naar de verliezersronde door de finaleplaatsen daarin te bemachtigen. Wesley verloor zijn eerste twee poulewedstrijden van Brian Rufi (0-3) en Luciano Patiradj (2-3), maar wist nog als derde te eindigen na een overwinning op Samantha Raaphorst. In de verliezersronde stond hij vervolgens op scherp en stond hij tweemaal één leg af aan Shirley Geelen (3-1) en Ricardo Hofman (4-1).

Zereso bewandelde eenzelfde weg; na twee nederlagen in de poule tegen Danny van Trijp en Ricardo van der Vloed (2x 0-3), werd Shirley Geelen verslagen, waardoor hij als derde in de poule wist te eindigen. Ook hij kende weinig problemen in de verliezersronde en na overwinningen op Samantha Raaphorst (3-0) en Corne van de Werken was zijn finaleplaats een feit.

Zo kregen we dus een finale in de verliezersronde die qua niveau niet zou hebben misstaan in de winnaarsronde. Zereso kwam als sterkste uit de startblokken en greep al snel een 2-0 voorsprong. Wesley zette een tandje bij en bracht de stand terug tot 3-3. Verder liet Zereso het echter niet komen en pakte de laatste twee legs, waardoor hij met een 5-3 overwinning de verliezersronde voor zich kon opeisen.

Kwartfinale:
Julie Koenen 1 – 3 Ricardo Hofman
Wesley van Trijp 3 – 1 Shirley Geelen
Zereso Zeverboom 3 – 0 Samantha Raaphorst
Corne van der Werken 3 – 1 Melvin van Hulst

Halve finale:
Ricardo Hofman 1 – 4 Wesley van Trijp
Zereso Zeverboom 4 – 1 Corne van de Werken

Finale:
Wesley van Trijp – Zereso Zeverboom 3-5

In de winnaarsronde wist Danny van Trijp een finaleplaats af te dwingen. Hij stond in zijn poule geen leg af aan Ricardo van der Vloed, Zereso Zeverboom en Shirley Geelen, hetgeen werd beloond met een vrije ronde. Vervolgens werd ook Brian Rufi op een whitewash getrakteerd (4-0), waarna Berry Herks niet verder kwam dan twee legs (5-2).

Aan de andere kant van het schema trok Wesley Plaisier zijn goede vorm door en bemachtigde hij wederom een finaleplaats. Hij sloot zijn poule overtuigend als winnaar af ten kosten van Berry Herks, Shirley Geelen en Melvin van Hulst, waarna hij mocht genieten van een bye. Vervolgens stond hij geen leg af aan Nigel van Milligen (4-0) om in de halve finale Ricardo van der Vloed aan de kant te zetten (5-1).

Waar Wesley de dinsdag ervoor nog in de finale met 6-0 verloor van Zereso Zeverboom, slaagde hij er ditmaal wel in om er een spannende wedstrijd van te maken. De eerste acht legs werden dan ook evenredig verdeeld en de wedstrijd leek af te stevenen op een beslissende laatste leg. Echter wist Danny nog de versnelling te vinden en sleepte hij de laatste twee legs in de wacht. Zodoende was het Danny van Trijp die de 1e editie van de Café ’T Hof van Jericho Weekend Moneydarts 2018 op zijn naam wist te schrijven en de rijkst gevulde enveloppe met €75,- in ontvangst mocht nemen.

Kwartfinale:
Peter Klein 2 – 4 Berry Herks
Danny van Trijp 4 – 0 Brian Rufi
Wesley Plaisier 4 – 0 Nigel van Milligen
Ricardo van der Vloed 4 – 3 Luciano Patiradj

Halve finale:
Berry Herks 2 – 5 Danny van Trijp
Wesley Plaisier 5 – 1 Ricardo van der Vloed

Finale:
Danny van Trijp – Wesley Plaisier 6 – 4

Daarnaast had Danny van Trijp met 5 stuks het grootste aandeel in de 19 gegooide 180’ers, terwijl de hoogst mogelijke finish uit handen kwam van Peter Klein. Shirley Geelen, Samantha Raaphorst en Julie Koenen werden gedeeld beste dame met een 5e plaats in de verliezersronde.

Aanstaande dinsdag kan er weer tot 19:45 uur worden ingeschreven voor het wekelijkse moneydartstoernooi in Café ’T Hof van Jericho te Rotterdam, waarna om 20:00 uur de strijd zal losbarsten om de minimale 1e plek van €75,- en de overige prijzen. De volgende editie van de weekend moneydarts zal binnenkort bekend worden gemaakt dus houd onze Facebookpagina HW Darts goed in de gaten.

Tot dan!